Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Orientalisk skinkgryta. Godkväll mina vänner. Egentligen borde jag gå och lägga mig nu, och ja, faktum är att jag ska göra det alldeles strax också vill jag lova
1. Skala lök och morötter. Hacka den gula löken och skiva vitlöken, skär morötterna i stora bitar. 2. Skär bogen i bitar och bryn i omgångar i smör i en stekpanna
Ciderbräserad skinkgryta600 g färsk skinkstek, picnicbog eller liknande2 msk sojaolja att steka i 1 msk paprikapulver1 rödlök i klyftor1 squash i skivor3 msk färsk ingefära, riven1 msk äppelvinäger2 dl äppelcider2 dl vatten1,5 msk kycklingfond1 tsk saltnymalen svartpeppar200 g sockerärter1 syrligt äpple, i smala klyftorPutsa köttet och skär det i strimlor
Skär köttet i stavar 1x1x5 cm. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i smör. Lägg över i en gryta. Stek bacontärningarna i stekpanna tills de får färg och lägg över köttet
Har serverat denna skinkgryta med kokt potatis som jag har mosat lite grovt i såsen. Detta får bli en receptskiss och så får ni testa er fram lite själva