En krämig pasta med skinka och gröna ärtor. fräs skinkan lite i en stekpanna och häll över grädde och ost så att det kokar ihop någon minut salta och peppra
Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan. Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan. 200 g gröna ärtor (frysta). 500 g kokt skinka på bit
Tillsätt skinkan och låt den fräsa med. Blanda i grädden och ärtorna och låt koka några minuter. 180 g rökt, strimlad skinka. 250 g gröna ärtor. 2 vitlöksklyftor 180 g rökt, strimlad skinka. 250 g gröna ärtor
Fräs lök och svamp i smöret tillsätt sedan skinkan och låt den fräsa med. Häll på grädden och och ärtorna salta och peppra och låt koka med i några minuter
FRÅN 6 MÅNADER. Muffins är ju en hit – till och med om de inte är söta och äts som efterrätt. De här matiga muffinsen funkar perfekt som mellis att ha med sig på utflykt eller att äta till frukost
Spola av ärtor, majs och paprika med kokande vatten och låt de rinna av. Lägg rosor av skinka överst och krydda med svartpeppar från kvarn och några basilikablad
1200 g gröna ärtor (frysta). 1500 g kokt skinka på bit. 1400 g spaghetti 200 g gröna ärtor (frysta) 75 g parmesan, finriven 500 g kokt skinka på bit 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde
400 g spagetti200 g frysta gröna ärtor75 g finriven parmesan500 g kokt skinka på bit2 dl matlagningsgrädde (ska vara visp)25 g smör1 krm svartpeppar1 krm salt1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i stekpannan och tärna skinkan i bitar och lägg ner den i stekpannan och stek i 2 minuter. Lägg ner de frysta ärtorna och rör runt och stek ytterligare 1 minut och häll sedan på grädden. 200 g frysta gröna ärtor. 500 g kokt skinka på bit
Tina ärtorna. Skär osten i stavar och skinkan i strimlor. 200 g varmrökt skinka. Koka riset i lättsaltat vatten i 18 minuter eller enligt anvisning på förpackningen
Tillsätt därefter ärtor och majs, krydda med persilja och riven vitlök. Här använde jag kokt skinka som jag köpte i bit från charken och kryddade med vitlök