Koka upp buljong, tomat, räkskal och dillfrön, låt puttra på svag värme i ca en kvart. Blanda i grädden och dillen, smaka av med salt och cayennepeppar
(dill). Skaldjurssoppa. Garnera ev med dillkvistar och hela kräftor eller räkor vid servering. Men om du vet med dig att du gillar just skaldjurssoppa så varför inte koka en dubbel sats
Toppa soppan med fänkål , aioli o dill. Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar. I denna soppa tog jag 3 dl av fonden så tillsätte lite cayennpeppar , 2 dl grädde, 1 dl CF , 1 vitlöksklyfta och dill , smaka av m salt o Peppar. 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar. 1 vitlöksklyfta och dill , smaka av m salt o Peppar
Tillsätt dill, vispa ihop. En god och enkel skaldjurssoppa till förrätt låter väl gott. 1 pkt Fryst dill, eller en kruka färsk. Herrklubbens Skaldjurssoppa med rostat bröd och aioli 4 port
Här får man köra lite på känsla och smaka av om det behövs mer grädde och eventuellt lite majzena för att få till rätt tjocklek, till sist tillsatte vi lite dill och salt
Garnera med räkor på en tandpetare och en dillvippa. dill. Tillsätt rotfrukterna, dillfrö, fänkålsfrön och vin och koka under lock, ca 30 min. 1 tsk dillfrö
dill. Smaka av med salt, peppar och dill. Fisk- och skaldjurssoppa med kräftost och lax, ca 4 portioner. Fisk- och skaldjurssoppa med kräftost och lax, ca 4 portioner
Finhackad dill. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Färsk dill. Nu har ni en utmärkt bas till en tokgod fisk- & skaldjurssoppa. Blanda i hackad färsk dill och smaka av soppan med salt, svartpeppar och lite pressad färsk citron