Skaldjurspasta lök recept

Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

 Skala och hacka två lökar med blast och allt. Stek lökhacket i smör tillsammans med lite socker. Hacka en lök samt en vitlöksklyfta stek i smör
Skaldjurspasta de luxe

Skaldjurspasta de luxe

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Värm oljan i en stor kastrull och fräs hackad vitlök. Skala och hacka schalottenlöken
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Börja med att hacka chili och vitlök och schalottenlök och fräs detta i rikligt med olja. När löken börjar bli glanslig och gulaktig häller du på vinet
Skaldjurspasta med tomatsås

Skaldjurspasta med tomatsås

hacka lök och pressa vitlök. 11 gul lök. 12 klyftor vitlök. 400 gram pasta som tagliatelle, spagetti eller penne
Skaldjurspasta med Saffran

Skaldjurspasta med Saffran

2 port200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)½ gul skivad lök½ skivad purjolök1 hackad tomat200 g körsbärstomater½ paket saffran1 krm cayennepeppar1 msk mango chutney1 ½ dl créme fraiche½ dl vattenFräs löken och den
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Skiva lökarna och stek i olivolja tillsätt vinet och därefter musslorna. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. Koka musslorna med en skivad lök samt ett par vitlöksklyftor, samt 3 dl vitt vin. Skala räkorna men spara skalet som du kokar ihop med vitt vin, cirka 3 dl samt vatten, en gul skivad lök, två vitlöksklyftor, en röd pepparfrukt en tärnad morot och en skivad selleristjälk. Hacka en gul lök, två vitlöksklyftor och stek i olja, tillsätt mjöl fyll på med 400 gram klyftade tomater av söt och smakrik kvalitet. 2 vitlöksklyftor
Christoffers skaldjurspasta

Christoffers skaldjurspasta

Skaldjurssås6 havskräfta, kokta 500 g frysta räkor, tinade, eller färska 0,5 chilifrukt 1 morot 1 gul lök 6 klyftor vitlök 100 g rotselleri 1 fänkål 2 msk tomatpuré 4 msk mild olivolja 3 dl torrt vitt vin 4 msk cognac 3 dl vispgrädde cayennepeppar 1 citron, saft 8 körsbärstomater salt peppar. Blåmusslor och hjärtmusslor16 hjärtmusslor 12 blåmusslor 0,5 chilifrukt 3 klyftor vitlök 1 msk olivolja 4 dl torrt vitt vin salt peppar
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

vitlök. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Fräs lök, vitlök, chili och färska kryddor i en kastrull, häll på vin och släng in musslorna, sätt på locket och låt musslorna kokas i ånga
Jannes krämiga skaldjurspasta

Jannes krämiga skaldjurspasta

Finhacka löken, chilin och vitlöken. 1 gul lök. 3 vitlöksklyftor. Fräs lite lätt i smör. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och dillfröna och koka tills nästan all vätska har försvunnit
Tomat- och skaldjurspasta

Tomat- och skaldjurspasta

Hacka lök, fänkål och vitlök. 1 st gul lök. 1 vitlöksklyfta. 1 st gul lök. 1 vitlöksklyfta. Tomat- och skaldjurspasta
PASTA VONGOLE MED SCAMPI

PASTA VONGOLE MED SCAMPI

I brist på detta får jag dricka finvin och laga till min egen skaldjurspasta. Finhacka lök, vitlök och chili
Räkmajonnäs

Räkmajonnäs

Räkolja som inte går åt passar utmärkt att blanda i en skaldjurspasta. Skala och grovhacka lök, morot och rotselleri
Skaldjurspasta med räkor och musslor

Skaldjurspasta med räkor och musslor

Här är en variant av skaldjurspasta som var riktigt smarrig och passar bra en fredag. Skaldjurspasta 6 portioner 3 scharlottenlökar Pasta, bredare pasta passar bra till sås, t. tagliatelle 2,5 dl Matlagningsgrädde 1,5 dl Vitt vin 1 burk skalade räkor i lag 1 burk musslor i lag Persilja Citron 1) Fräs finhackad lök. 3 scharlottenlökar Pasta
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Fräs löken i en stekpanna och tillsätt sedan tomatpuré, oregano och basilika. Skaldjurspasta (4 port) Ingredienser4 portioner tagliatelle 500 g blandade skaldjur 0,5 burk krossade tomater 3 msk fisk- och skaldjursfond 1 tsk sambal oelek 3 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 purjolök 1 scharlottenlök 10 körsbärstomater 1 tsk oregano 1 tsk basilika 1 tsk socker2 dl grädde Gör såhärSkala och finhacka purjolök och scharlottenlök. 0,5 purjolök. 1 scharlottenlök