Börja med att hacka chili och vitlök och schalottenlök och fräs detta i rikligt med olja. När löken börjar bli glanslig och gulaktig häller du på vinet
2 port200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)½ gul skivad lök½ skivad purjolök1 hackad tomat200 g körsbärstomater½ paket saffran1 krm cayennepeppar1 msk mango chutney1 ½ dl créme fraiche½ dl vattenFräs löken och den
Skiva lökarna och stek i olivolja tillsätt vinet och därefter musslorna. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. Koka musslorna med en skivad lök samt ett par vitlöksklyftor, samt 3 dl vitt vin. Skala räkorna men spara skalet som du kokar ihop med vitt vin, cirka 3 dl samt vatten, en gul skivad lök, två vitlöksklyftor, en röd pepparfrukt en tärnad morot och en skivad selleristjälk. Hacka en gul lök, två vitlöksklyftor och stek i olja, tillsätt mjöl fyll på med 400 gram klyftade tomater av söt och smakrik kvalitet. 2 vitlöksklyftor
vitlök. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Finhacka löken, chilin och vitlöken. 1 gul lök. 3 vitlöksklyftor. Fräs lite lätt i smör. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och dillfröna och koka tills nästan all vätska har försvunnit
Här är en variant av skaldjurspasta som var riktigt smarrig och passar bra en fredag. Skaldjurspasta 6 portioner 3 scharlottenlökar Pasta, bredare pasta passar bra till sås, t. tagliatelle 2,5 dl Matlagningsgrädde 1,5 dl Vitt vin 1 burk skalade räkor i lag 1 burk musslor i lag Persilja Citron 1) Fräs finhackad lök. 3 scharlottenlökar Pasta