Skagenröra är en grym förrätt men också perfekt plockmat på julbordet. En riktigt mustig och smarrig stuvning gjord på fänkål, spets eller vitkål och en massa kummin, senap och dill
Fänkålsgratäng är lågkolhydratkostens motsvarighet till den traditionella potatisgratängen. Eftersom att fänkål är en väldigt smakrik grönsak tycker jag den passar utmärkt till västerbottenost, som även den är väldigt smakrik
Äggwrap med skagenröra, smörstekta champinjoner, sparris, tomat och ruccola. Panerad, stekt torsk* med broccoli- och blomkålsmos, smörstekt sparris och sallad på ruccola, fänkål och tomat
Panerad rödspätta med skagenröra och vitvinssås. 1/2 fänkål (skuren i grova skivor). 3 cm fänkål (stammen som växer från själva roten). 1/2 fänkål (skuren i grova skivor). 3 cm fänkål (stammen som växer från själva roten)
I tisdags fick jag välja mat och det blev bakad potatis med en sorts skagenröra utan räkor. Jag fick en jättetallrik med grönsaker och halloumi, och bäst av allt var den grillade fänkålen som Magnus mamma Anna-Lena hade gjort
Jag hade en mittbit lax som jag tänkt fylla med en skagenröra. Dillmajonnästoppad laxsida serverad med fetaostfyllda paprikahalvor och balsam- och limegrillad fänkål