Skånsk torsk recept

Kokt torsk med skånsk senapssås

Kokt torsk med skånsk senapssås

Skånsk senapsås sätter smak på den milda torsken. Lägg torsken i det kokande vattnet. 8 hg stor torskfilé. 2 msk skånsk grovmalen senap. Låt torsken dra i 5 minuter. 8 hg stor torskfilé. 2 msk skånsk grovmalen senap
Kokt torsk med skånsk senapssås

Kokt torsk med skånsk senapssås

Lägg torsken i det kokande vattnet. Servera torsken med kokt potatis, den frästa svampen och senapssåsen
Skånsk senapssås

Skånsk senapssås

Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 800 gram potatis(ar) 300 gram ärtiga bönor Torsk 600 gram torskfilé , ca 600-800 gram, tinad 0,5 st purjolök(ar) 2 dl grädde 100 gram färskost 0,5 dl vatten 1 msk senap , 1-2 msk, skånsk 2 msk fiskbuljong , el
Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 800 gram potatis(ar) 225 gram haricots verts Torsk 600 gram torskfilé , ca 600-800 gram, tinad 0,5 st purjolök(ar) 2 dl grädde 100 gram färskost 0,5 dl vatten 1 msk senap , 1-2 msk, skånsk 2 msk fiskbuljong , el
Ugnsbakad torsk med skarpsås

Ugnsbakad torsk med skarpsås

½ kg torskfile. ½ kg torskfile. 2 msk skånsk senap går bra m nisses. 2 msk skånsk senap går bra m nisses. Helt fantastisk
Torsk med dilltäcke (mjölkfri)

Torsk med dilltäcke (mjölkfri)

Blanda ihop majonnäs, skånsk senap och dill. Ikväll blev det i alla fall torsk med dilltäcke, som jag serverade med kokta morötter (går precis lika bra med rårivna) och vill man ha mer ma,t så är det bara att servera kokt potatis till
Ugnskokt torsk med äpplen

Ugnskokt torsk med äpplen

 Lägg tillbaka torsken och servera.  Dela torsken i 4 bitar, lägg sen i formen. 600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. 1 msk msk senap, skånsk senap, skånsk. Ingredienser Antal portioner - + 600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 0,5 st st lök, gul lök, gul 3 st st äpple äpple 0,25 st st vitkål vitkål 1 msk msk senap, skånsk senap, skånsk 1 msk msk smör smör 1 dl dl crème fraïche crème fraïche
Torsk med senapssås

Torsk med senapssås

Skär torsken i fyra portionsbitar. Servera den kokta torsken med kokt potatis, senapssåsen samt de smörfrästa rotfrukterna
Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Vänd upp en glödande vedklabbe och lägg på torsken med skinnsidan nedåt. 4 torskryggfilé med skinn. 13 msk skånsk senap1 Salta fisken på båda sidor och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före grillning
Bakad torsk med senapsmarinerad blomkål och kavringskrutonger

Bakad torsk med senapsmarinerad blomkål och kavringskrutonger

Torsk. Torsk. 4 bitar a’ ca 140 gr av torskrygg eller sej, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av i 120 grader varm ugn i ca 12 – 20 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar. 1 msk skånsk senap. ca 140 gr av torskrygg eller sej, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. 1 msk skånsk senap
Öresundstorsk med gubbröra -en skånsk rätt?

Öresundstorsk med gubbröra -en skånsk rätt?

Det betyder at jeg kan få muligheden for at lave mad til turister der gerne vil vide mere om skånsk mad, lokale råvarer, skånsk madkultur og svenske madvaner på det hele taget
Fisk på fat med sällskap

Fisk på fat med sällskap

fryst torsk (eller kolja). 1 msk skånsk senap. Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken