Jag utgick från samma, gamla recept på pannkakssmet som jag brukar använda mig av, d v s Pappas recept, men vispade i tre extra ägg för jag tycker ugnspannkaka ska vara riktigt äggigt i smaken, nästan som en skånskäggakaka, och dessutom blir det fluffigt och gott i konsistensen med många ägg
Tillsätt äggen och saltet vispa till en smet. 2 dl vetemjöl8 ägg4 dl mjölk1 tsk saltsmör att steka i400 gr stekfläsk i skivorHäll i vetemjöl i en bunke, häll i mjölken lite i taget så att det inte blir klumpar. Sätt på ugnen på 200 grader och lägg ut skivorna av fläsket på en plåt och stoppa in den i ugnen där det får steka klart. 8 ägg
Allt från skånskäggakaka till omelett, crêpes, tortilla och frittata. Både jag och min man är barnsligt förtjusta i olika sorters äggbaserade stekjärnsrätter