Liksom de flesta andra bröd innehållande havregryn, passar den här limpan helt perfekt att rosta. Dessa skållade limpor blev dock varken kompakta eller saftiga utan de blev överraskande lätta och luftiga, trots att de innehåller både grovt rågmjöl och fiberhavregryn
En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
För att återställa ordningen så jag bakade dessa skållade råglimpor. Vi har ätit ganska mycket ljust bröd nu ett tag så jag kände att det var dags för lite saftigt, grovt bröd istället
2 limpor Skållning. 2½ dl (ca 150 g) dinkelmjöl fullkorn  3 dl kokande vatten 2 tsk salt 5 dl kallt vatten 25 g (½ pkt) jäst 850 g dinkelmjöl fullkorn Mät upp mjölet till skållningen i en degskål