Bred över hälften av sillröran och lägg sedan de skivade äggen i ett jämnt lager ovanpå. Vispa crème fraiche fluffig med en elvisp och rör sedan ner färskosten
Vill du ha lite andra smaksättningar på din sill så går det bra att använda en del av den inlagda sillen och blanda ihop till en krämigare sillröra med tex crème fraiche och lite kryddor och smaksättning (vitlök, gräslök, hackad rödlök, löjrom eller något annat kul
Bland annat min mammas sillröra är ett måste på midsommarbordet och den har jag bloggat om många gånger förut, men för er som inte har sett den, klicka här
Sist hade jag gjort en sillröra som vi tog med oss. Sillröra. Jag vet inte hur det varit hos er men här i kustlandet i södra Västerbotten har vi haft både bad- och båtväder
250 g senapssill i centimeterstora bitar1 dl creme fraiche1 röd lök, finhackad4 kokta potatisar, tärnade4 kokta ägg, finhackadeRör ihop creme fraichen med lite av spadet från senapssillen. 1 dl creme fraiche
2 msk crème fraiche. Hacka sill och ägg. Blanda alla ingredienser till en röra. Servera på hårt tunnbröd och garnera gärna med en kvist dill och eller basilika