Sillpudding recept

Sillpudding

Sillpudding. 4 port. ca 600 g halvkokt potatis. 2 salta steksillfiléer. 2 gula lökar. ca 1 dl finhackad dill. 25 g smör
Mormor Rosas Sillpudding

Mormor Rosas Sillpudding

Förbered med att koka potatisen med skalet på. Låt potatisen bli kalla. Tag sillen ur burken och skölj i kallt vatten
Dagens recept: Laxpudding

Dagens recept: Laxpudding

På samma sätt lagar du sillpudding. DAGENS RECEPT 15-02-18LAXPUDDINGLaxpudding är en härlig gammaldags rätt som hör till den traditionella husmanskosten

Svensk sillpudding

Grädda sillpuddingen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills äggstanningen stelnar.  Sätt ugnen på 225º

Kort och gott: Potatis och sill

Sillpudding  4 port. "Bokhyllan") Sillpudding 4 port. ca 600 g halvkokt potatis. 2 salta steksillfiléer. 2 gula lökar

Sillpudding

Urvattna sillen. Skala och skiva potatisen och löken. Varva potatis, lök, dill och sill i en smord form. Börja och sluta med potatis

Sillpudding

Vattlägg sillen eller saltströmmingen. Skölj av saltet på sill eller strömming. Klipp eller skär upp fisken och tag ur maginnehållet

Låda på matjesill

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem. Skär fileerna i bitar. Skiva de skalade lökarna tunt

Saltad strömming eller sill

Fisken ska vattläggas, innan den kokas, steks eller används till sillpudding eller bullar. Salta fisken i t ex en plasthink avsedd för livsmedel, en kruka av porslin eller stengods eller i rymliga glasburkar, däremot inte gärna i kärl av rostfritt stål som lätt får frätskador av saltet