Rökt lax med stenbitsrom, cremé fraiche, rödlök och lime Ibland får man unna sig en god bit rökt lax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxromManfreds Mattorg
Potatisblinier med lime-crème fraiche och laxrom 50 gram laxrom. 50 gram sikrom. Rör ut jästen i ljummen mjölk och blanda i mjöl, potatis, gräddfil, äggula och salt Tasteline
Tips till kräftkalaset ca 300 g västerbottensost6 ägg6 dl mjölk1 krm salt2 krm svartpepparTillbehörca 100 g löjrom, sikrom eller laxrom1-2 dl creme fraichefinhackad rödlökGör så härTa fram matberedaren och blanda ned ingredienserna till pajdegen Växelhäxans Bak & Matblogg
Lättlagad Allhelgonameny med höstliga viner Löjrommen kan bytas mot sikrom, laxrom eller annan god rom. Avokado- och löjromscocktail. Mycket lättgjort, snyggt och oslagbart gott Svt
Fingermat med blomkålsterrin, pepparrotscréme och forellrom Ingredienser 1 st blomkålshuvud(en) , ca 500g Äggstanning 4 dl mjölk 4 st ägg 1 dl parmesanost , grovt riven 0,5 tsk salt 1 odefinierad vitpeppar Garnering 50 gram sikrom , (alt forellrom, löjrom eller laxrom) 1 msk gräslök , finhackad Pepparrotskesella 2 msk pepparrot , färsk, riven 1 dl kesella , 10 % fett 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar Köp receptet www.tasteline.com
Fingermat med blomkålsterrin, pepparrotscréme och forellrom 50 gram sikrom , (alt forellrom, löjrom eller laxrom). ca 20 små bitar. Receptet ska helt förberedas dagen innan servering Tasteline
100 år med självständig matkultur. 100 years of independent food culture vinteräpple, sjögräs och sikrom. syltad tomat, laxrom och pumpakräm. En måltidsresa. genom ett århundrade. Finländsk matkultur Christians mat och minnen, samlade recept
Skagenröra 50 g löjrom, laxrom, sikrom eller storkornig röd kaviar. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil. Vänd ner räkor, dill och rom Coop