Sikrom med klassiska tillbehör. Torr, ungdomlig, fruktig smak med inslag av citrus, äpple och persika. Ryggbiff av rådjur - har ni sett några så vackra köttbitar någonsin
En liten klick sikrom är gott till. En sallad på rucola, avocado, fint tärnat äpple, gurka och pumpakärnor med kallpressad olivolja och pressad citron passade fint till den här rätten
Rökt sik från Tolken, serveras med sikrom och Sjömarkens ägg. Örtgravad lammytterfilé med från Skäftingsbacka Gård, serveras med sås färsk mynta och nyponchutney smaksatt med hallon och äpple
Blinier med sikrom, lök och smetana en Rysk klassiker. Blanda samman kryddorna med äppelbitarna och stek äpplena i stekpanna med lite smör och ½ dl grädde, strö över sockret, rör om och låt svalna
Servera samman med en liten strimma senapssås och en klick sikrom, nu har du skapat smaken av Österbotten i en fyrkant, och det smartta är att du kan byta ut fisken till något annat i den här skapningen
Blanda samman med den rökta fisken, den gravade siken hackar du grovt och blandar ner i smeten tillsammans med sikrommen, kom ihåg att ta undan en del till dekoration