Anklår med sherry och clementin. Relaterat Anklår med sherry och clementin. 1 timmes puttrande i järngryta (bryn låren i lite av fettet först) häller du i 1/2 dl sherry, 1 dl vatten, saften från 1 clementin, 1 tsk honung och 2 tsk koncentrerad kycklingfond
2 dl torr sherry. 1 dl honung. Blanda samtliga ingredienser till marinad 1. Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden
Lägg dem i en ugnsform och ringla över lite olja och lite honung. 6 vitlöksklyftor2 urkärnade chili2 tsk spiskummin1/2 tsk salt2 röda paprikor1,5 dl olivolja2 msk sherry- eller äppelcidervinägerlite svartpepparDela paprikorna i halvor, kärna ur och lägg på en plåtSätt ugnen på grill (symbolen brukar vara ett sträck med små huggtänder) och grilla paprikorna på högsta värme tills de är lite svarta och ser ut ungefär som de på bilden ovan. 1 per person)olivoljahonungrosmarinen burk oliver (gärna blandade sorter)Sätt ugnen på 175 graderSkär tomaterna i halvor och gröp ur kärnorna med en sked
Häll på sherry/portvin när all vätska dunstat. Häll på sherry/portvin när all vätska dunstat. 1 dl sherry eller portvin. 1 msk honung, flytande. Koka rabarbern i mindre bitar, socker, honung och vatten ca 10 minuter, tills rabarbern mjuknat. 1 dl sherry eller portvin. 1 msk honung, flytande. Koka rabarbern i mindre bitar, socker, honung och vatten ca 10 minuter, tills rabarbern mjuknat. 1 dl sherry eller portvin. 1 msk honung, flytande. 1 dl sherry eller portvin. 1 msk honung, flytande
Tillsätt en klick smör, vitlök, sherry och soja. Blanda ner skalet i röran och smaka av med honung. cirka 250 g svamp, t ex skogschampinjoner 3 vitlöksklyftor smör 2-3 msk sherry 1 msk soja flingsalt nymalen svartpeppar 1 paket små tortillas 1 liten knippa bladpersilja cirka 2 1/2 dl riven ost med smak, t ex västerbotten Rensa och skiva svampen ganska tunt. 150 g chèvre cirka 1 dl crème fraiche 1 citron 1 tsk flytande honung 1 paket rund pumpernickel plommonmarmelad färsk timjan Ta bort det vita på chèvren. 2 burkar stor vita bönor 1 msk spiskummin 1/2 msk torkad ingefära 1 dl olivolja 1/2 tsk harissa (vrålstark chilipuré) 2 tsk kanel 1/2 tsk gurkmeja 2 citroner 2 dl blötlagda soltorkade tomater 2 tsk flytande honung salt nymalen svartpeppar färsk mynta Rosta spiskummin på medelvärme i torr stekpanna. 2-3 msk sherry. 1 tsk flytande honung. 2 tsk flytande honung