Muffins:
Sätt ugnen 175 grader.
Koka upp mjölken tillsammans med kardemumman.
Låt svalna.
Vispa socker och smör poröst.
Blanda ner 1 ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölken.
Rör om och häll ner smeten till 2/3 i en smörad muffinsform.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Mandelmassa:
Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet.
Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver.
Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.
Vispa grädden och vaniljsockret.
Skär av toppen på muffinsen, gröp ur lite av muffinsen och blanda ihop med mandelmassan.
Lägg ner en klick av blandningen,. spritsa över vispgrädden och lägg på locket och sikta till sist över lite florsocker
Semlor är ju så gott. Men det är inte alltid en vill ha en stor och mastig semla. Eller om en som jag tycker det är lite för jobbigt att göra en semmeldeg
I. å. r. h. a. d. e. t. v. k. l. i. g. n. o. ö. ”. u. s. m. W. p. -. ,. z. b. c. f. ä. J. j. F. y. D. V. …. M. –. 1. 2. 3. 5. 0. 4. G. S. 7. T. B. L. K. (. O. w. ). P. R. e r. s t. d l
Semmelmuffins är ett snabbare och enklare alternativ till den traditionella semlan och det smakar nästan precis som vanliga semlor, kanske till och med lite godare
Semmelmuffins bjöd jag ju på då, men det är väl bäst att jag även uppmärksammar pannkakan. I tisdags var det inte bara fastlagstisdag och semmeldag, semmeldagen hade nämligen också en tvilling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.