Precis innan fisken är klar, låt dill och äpple få fräsa med. Sej med en ugnsbädd av äpple, ärter och dill samt currymos (3 portioner). 400 g halvtinad sejfile (ett fryst block). 1 kruka färsk dill. Hacka dillen och skär äpplet i 1/2 cm stora tärning. 400 g halvtinad sejfile (ett fryst block). 1 kruka färsk dill
Ugnsbakad sej med gurktopping. Rör ner crème fraiche och dill. Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. 1 pkt dill. Lägg i en skål och rör ner citronskal, 1 krm salt och halva dillen. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. 1 pkt dill
Sej är en brutalt underskattad fisk. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Tillsammans med sej blir det smakrik och trevlig vardagsmat. Dill & crème fraiche funkar bra ihop – och ansjovis är både jag och mina smaklökar barnsligt förtjusta i
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
När jag pyntade den med färsk dill efteråt doftade det dillchips. Tog sej istället för torsk och gjorde egen citronsås i stället för Keldas färdiga citronsås
Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dill och citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
Smaksätt soppan med salt, peppar, timjan och dill. 400 g sejfilé. Tina fiskbitarna om de är frysta. Koka upp lagalätt, vatten och hummerfond i en gryta