Scones rågmjöl recept

NYBAKADE SCONES OCH LÅNGFRUKOST

NYBAKADE SCONES OCH LÅNGFRUKOST

Mammas grova scones var dundergoda, här har ni receptet. 2 dl rågmjöl. 2 dl rågmjöl. Gårdagens brakfrulle. Älskar att sitta och småäta frukost med gott umgänge i någon timme
Scones till helgfrukost.

Scones till helgfrukost.

Scones till helgfrukost. Serverade nybakta sconesen med prästost & gurka samt ungsbakad leverpastej & gurka och Earl grey från In the Mood for Tea
Scones

Scones

grovt rågmjöl (gärna stenmalet). 1. Blanda salt, mjöl, bakpulver och socker. 2. Dela smöret i mindre delar och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ägg, mjölk och rågsurdeg så att det blir en slät, kladdig deg
Grova scones

Grova scones

I dag blev det dessa grova scones, som jag tycker är superbra till frukost eftersom de inte är så söta
Scones

Scones

Idag blev det dagen-efter-frulle på nybakade scones, herregud så jävla gott det är ändå. 2 dl grovt rågmjöl. Forma till 8 scones, eller gör 2 stora och skär i fjärdedelar. 2 dl grovt rågmjöl
Scones

Scones

grovt rågmjöl (gärna stenmalet). dinkelmjöl. vetemjöl. salt. bakpulver. strösocker. smör. ägg (ca 2-3 stycken beroende på storlek)

Goda scones

Vill man vara lite nyttigare kan man byta ut vetemjölet mot grahamsmjöl eller rågmjöl. Ett klassiskt och gott recept på scones
Morgonstund har scones i mun

Morgonstund har scones i mun

Skippa rågmjölet och gör enbart på mjöl. Du säger att du inte gillar scones. Jag säger att du aldrig ätit goda scones
Snabba frukostfrallor

Snabba frukostfrallor

Scones går ju såklart ännu fortare, men jag tycker bättre om "riktigt bröd". Rör ner grahamsmjöl och fint rågmjöl
Tunnbröd på 7 minuter

Tunnbröd på 7 minuter

Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Malins frukostbröd

Malins frukostbröd

Även om bröden påminner om scones skulle jag inte rekomendera marmelad på, då aprikosen gör dem söta i sig
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpakärnor

Pärs danska rågbröd med solros- och pumpakärnor

MaträttMatbröd och Scones. rågmjöl. rågmjöl. rågmjöl. rågmjöl. Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Bröd för nybörjare

Bröd för nybörjare

Scones. Ät sconesen direkt medan de är varma med smör eller lemoncurd. Scones. Baka sconesen på 250 grader i 7-10 minuter. 350 g vetemjöl special150 g stenmalet rågmjöl grovt1 tsk salt6 g bikarbonat10 g bakpulver3 g malen anis3 g malen fänkål2 g malen kummin500 g filmjölk150 g mörk sirap
Nyttiga nötiga sones

Nyttiga nötiga sones

Och så är det ju fortfarande scones, vilket alltid måste vara bra. Då kom jag på att det lika väl borde gå att göra flera mindre scones av degen, vilket borde ge en kortare gräddning
Frukt o kringlor

Frukt o kringlor

Smula ner margarinet som när du gör scones och tillsätt gräddfilen. ca 30 st8 dl kärnvetemjöl med fullkorn (ev 6 dl vetemjöl + 2 dl grovt rågmjöl)1 msk hjorthornssalt2 msk socker½ tsk salt100 gram margarin3 dl gräddfilSätt ugnen på 225 grader. 2 dl grovt rågmjöl