Mammas grova scones var dundergoda, här har ni receptet. 2 dl rågmjöl. 2 dl rågmjöl. Gårdagens brakfrulle. Älskar att sitta och småäta frukost med gott umgänge i någon timme
grovt rågmjöl (gärna stenmalet). 1. Blanda salt, mjöl, bakpulver och socker. 2. Dela smöret i mindre delar och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ägg, mjölk och rågsurdeg så att det blir en slät, kladdig deg
Idag blev det dagen-efter-frulle på nybakade scones, herregud så jävla gott det är ändå. 2 dl grovt rågmjöl. Forma till 8 scones, eller gör 2 stora och skär i fjärdedelar. 2 dl grovt rågmjöl
Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
MaträttMatbröd och Scones. rågmjöl. rågmjöl. rågmjöl. rågmjöl. Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Scones. Ät sconesen direkt medan de är varma med smör eller lemoncurd. Scones. Baka sconesen på 250 grader i 7-10 minuter. 350 g vetemjöl special150 g stenmalet rågmjöl grovt1 tsk salt6 g bikarbonat10 g bakpulver3 g malen anis3 g malen fänkål2 g malen kummin500 g filmjölk150 g mörk sirap
Och så är det ju fortfarande scones, vilket alltid måste vara bra. Då kom jag på att det lika väl borde gå att göra flera mindre scones av degen, vilket borde ge en kortare gräddning
Smula ner margarinet som när du gör scones och tillsätt gräddfilen. ca 30 st8 dl kärnvetemjöl med fullkorn (ev 6 dl vetemjöl + 2 dl grovt rågmjöl)1 msk hjorthornssalt2 msk socker½ tsk salt100 gram margarin3 dl gräddfilSätt ugnen på 225 grader. 2 dl grovt rågmjöl