Torkad skinka av Parmatyp (en per kalvskiva). En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Huvudrätten i lördags blev saltimbocca. Lägg 4 salviablad på varje köttbit och täck sedan med skinka. Jag har aldrig lagat det tidigare, men jag vet att maken gillar det så jag testade
Vira en bit skinka runt varje potatis. Fäst skinkan med en cocktailpinne. 9 skiva parmaskinka. Tvätta potatisen och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten
Vira en bit skinka runt varje potatis. Fäst skinkan med en cocktailpinne. 9 skiva parmaskinka. 18 st färskpotatisar 18 st salviablad 9 skiva parmaskinka olivolja nymald peppar cocktailpinnar eller tandpetare
Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje köttskiva. a 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor. Banka ut köttet till cirka 2 millimeters tjocklek
Om rätt ska vara rätt så ska saltiombocca lagas till av kalvkött och parmaskinka, men ibland blir en annan rätt också rätt när vissa av råvarorna byts ut, och vi kan lova er att precis så var det här
Servera saltimboccan med potatisgnocchin, grönsalladen och gärna ett gott bröd. Med tända ljus och mina ruffiga löpare och tabletter så smakade Saltimbocca och gnocchin perfekt