Saltimbocca skinka recept

Saltimbocca

Saltimbocca

Torkad skinka av Parmatyp (en per kalvskiva). En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Saltimbocca

Saltimbocca

Huvudrätten i lördags blev saltimbocca. Lägg 4 salviablad på varje köttbit och täck sedan med skinka. Jag har aldrig lagat det tidigare, men jag vet att maken gillar det så jag testade
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

1cirka 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Var försiktig med saltet eftersom skinkan också är salt. Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl
Färskpotatis saltimbocca

Färskpotatis saltimbocca

Vira en bit skinka runt varje potatis. Fäst skinkan med en cocktailpinne. 9 skiva parmaskinka. Tvätta potatisen och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten
Färskpotatis saltimbocca

Färskpotatis saltimbocca

Vira en bit skinka runt varje potatis. Fäst skinkan med en cocktailpinne. 9 skiva parmaskinka. 18 st färskpotatisar 18 st salviablad 9 skiva parmaskinka olivolja nymald peppar cocktailpinnar eller tandpetare
Saltimbocca

Saltimbocca

Viktigt att börja steka vid fliken så skinkan inte fläker upp sig. tunna skivor Parmaskinka eller annan luftorkad skinka
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

vänd inte saltimboccan så att den steks på prosciutto-sidan, då skinkan blir väldigt salt när den kommer i direkt kontakt med värme
Saltimbocca

Saltimbocca

Lägg på salviablad och linda skinka runt om. 2 skiva parmaskinka. Banka ut kycklingen till tunna plattor
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

8 skivor lufttorkad skinka. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje köttskiva. a 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor. Banka ut köttet till cirka 2 millimeters tjocklek
Saltimbocca med viltkött

Saltimbocca med viltkött

Om rätt ska vara rätt så ska saltiombocca lagas till av kalvkött och parmaskinka, men ibland blir en annan rätt också rätt när vissa av råvarorna byts ut, och vi kan lova er att precis så var det här
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

8 skivor lufttorkad skinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 skivor kalvinnanlår 4 msk hackad färsk salvia 8 skivor lufttorkad skinka ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche ½ dl torrt vitt vin 2 msk kalvfond
Saltimbocca med risotto

Saltimbocca med risotto

Lägg ut schnitzlarna och lägg på skinka och salvia på ena schnitzelhalvan. Värm ugnen till 100°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form
Saltimbocca och potatisgnocchi!

Saltimbocca och potatisgnocchi!

Servera saltimboccan med potatisgnocchin, grönsalladen och gärna ett gott bröd. Med tända ljus och mina ruffiga löpare och tabletter så smakade Saltimbocca och gnocchin perfekt
Saltimbocca på kotlett

Saltimbocca på kotlett

Dela skinkan i bitar och lägg på en bit skinka och ett salviablad per köttbit. 2 skiva skinka. Lägg ut köttskivorna
Fläskfilé saltimbocca

Fläskfilé saltimbocca

Lägg ett salviablad på varje köttskiva och linda skinka runt köttet. spickeskinka. Putsa köttet och skär det i sneda skivor, ca 1/2 cm tjocka