Chokladmousse:. 3 dl vispgrädde, 100 gr hackad choklad
Servera med clementin eller hallon och dajmbitar
Beskrivning
Lägg gelatinet i blöt i kałlt vatten,
Pannacotta, koka upp grädde i en kastrull. ta från värmen. Vispa genast ner kolan, krama ur gelantinbladen och tiłlsätt under fortsatt visning, rör ner flingsalt.
Häll smeten i 6-8 glass, ställ i kylen minst 4 timmar
Chokladmousse, värm grädde koka ej, ta från värmen och rör ner choklad låt svalna helt i kylen. Vid servering vispa moussen fluffig, toppa pannacottan med moussen dekorera med frukt och dajm
Pannacotta, koka upp grädden i en kastrull ta från värmen, vispa genast ner kolan,krama ur gelatinbladen och tillsätt under fortsatt vispning, rör ner flingsalt,
Söt, salt, lent chokladig och lite syrlig, den har allt helt enkelt. Rör ner flingsalt. Sen dekorerade jag med frystorkade hallon, riven choklad och citronmeliss
Denna smakade jag sedan av med havssalt (som jag malde innan jag började smaka av). Äntligen dags för en chokladtårta, det har varit så många fruktmoussetårtor på sistone och jag är ju själv egentligen svagast för choklad
Salt kola är en smak som de flesta gillar och i form av en pannacotta blir den len och krämig. Planerar du nyårsdessert så har du här en väldigt god och enkel dessert som du kan göra
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Den senaste tiden har det varit sjukt mycket att göra på jobbet och jag har känt mig så stressad. Kanske inte så stressad att jag inte har hunnit blogga, men så stressad att jag inte har haft ork till att laga mat när jag har kommit hem sent på kvällarna och då finns det inte heller så mycket att blogga om
) Inte vilken chokladmousse som helst heller utan en underbar variant med salt karamell och lakrits. Servera gärna med hallon (alt jordgubbar) och de bästa av smakkombinationer möts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.