Pappa hade fått någon saffranssill på ett julbord och sa att den var riktigt god. Nu vet jag ju inte hur den de fick smakade, men jag hittade ett recept hos Abba som vi valde att testa till julafton
Servera gärna saffranssillen med dillkokt potatis och ägghalvor. Om du använder saltsillfiléer saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn
Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig
skärgårdssill (godast), senapssill (enklast och näst godast) och saffranssill (spexigast, men jag tyckte ärligt talat att den blev bättre med vanlig crème fraîche)
Saffranssill med äpple. Här kommer tips på den numera berömda 5 minuters sillinläggningen. Jag älskar sill och vill gärna ha fler lite ovanliga sorter på mitt julbord