Saffranskaka med mandelmassa och vaniljfrosting
emma-87
emma-87

Saffranskaka med mandelmassa och vaniljfrosting

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör
  • 200 g riven mandelmassa
  • 1 g saffran
  • Frosting
  • 200 g Philadelphia
  • 50 g rumsvarmt smör4
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Beskrivning

    Gör så här:
    1. Mortla saffranet med lite socker, smält smöret med saffranet och låt det svalna
    2. Sätt ugnen 175 grader, och smörj och bröda en form
    3. Vispa ägg och socker
    4. Rör ner grädden
    5. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret
    6. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.
    7. Grädda 40-45 minuter beroende på form, känn efter med en sticka att den är helt torr
    8. Vispa ihop smör och philadelphia tills det är en slät massa
    9. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop tills det är en krämig Frosting
    10. Bred ut frostingen över kakan

    Denna saffranskaka går utmärkt att baka i en vanlig sockerkaksform också, precis lika god med som utan vaniljfrosting

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.