Här kommer mitt recept på Saffransbullarna jag gjorde med russin och mandelmassa. ½ paket russin beroende på hur mycket russin du vill ha i, jag hade ett stort paket russin så därav halva jag hade i degen
Klicka i smöret. Hyvla mandelmassa över och strö på russin. Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, kardemumma och saffran till fyllningen och bred ut över degen
Klicka i smöret. Hyvla mandelmassa över och strö på russin. Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, kardemumma och saffran till fyllningen och bred ut över degen
Strö på russin och rulla ihop. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
enklast är att riva mandelmassan, och blanda ihop ordentligt med rumsvarmt smör. Smält smöret, tillsätt mjölk och creme fraische och värm till fingervarmt
Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) och saffransbullar med mandelmassa, massa smör, kanel och socker
Jag kavlade ut degen till en platta, bredde på en blandning av mandelmassa, socker och smör. Eftersom jag nämnde ovan att jag inte är helt förtjust i vanliga saffransbullar så tog jag hälften av degen ovan och gjorde saffransbullar med mandelmassa och pärlsocker