I tonåren åt jag bananer med grädde varje kväll för att på så sätt försöka öka vikten. Rödbetor är jag också galen i, och igår gjorde jag en rysk rödbetssoppa som var lite mer matig än den jag gjorde förra veckan
Istället för grädde kan du ta Rysk yoghurt/Kesella med blåbär (ev. 2 st Banan. Börja med att blanda allt utom mandelmjölet i en bunke och vispa (med elvisp) tills det blir en jämn smet
Lägg på varje tallrik ett ägg av yoghurt (rysk), FINT hackad rödlök och så klart rom. tyckte inget bidrag var bra men Sean banan bjöd på underhållning och Torsten Flinck kände vi glädje för när han tog sig vidare
Banan + mandelsmör + flingsalt. om jag absolut måste välja en favorit av tapasen så vill jag slå ett slag för den med mandelsmör och banan, men alla var ju lika goda
Den innehåller 1 dl rysk yoghurt, 1/2 dl mosade hallon och 1 msk banan. 1 dl rysk yoghurt. 1 msk banan. Något som jag verkligen blir upprörd av är att det är så mycket socker i det som säljs som "vanlig mat", och helst till barn
Servera omgående, med rysk yoghurt, lönnsirap och färska bär. Bara till att byta ut mjölsorterna, blanda i frön, nötter, riven kokos, mosa i en banan osv
En lyxig rysk blini i kontrast till den något trashiga looken på Klackaskon. Men inte mig emot, jag tycker ändå att bananerna och chokladsåsen är godast
" Så om du köper någon probiotisk yoghurt såsom Bifidus, Dofidus eller vad de nu råkar heta blanda gärna upp dem med riktigt fet yoghurt som rysk Smetana, turkisk eller grekisk yoghurt eller tillsätt grädde eller olja
Den enda frukten jag inte vill (kan) vara utan i min sallad är banan. Har inget direkt norskt recept att fira med men däremot ett…ryskt Fick tips av foodie-Monika att testa den ryska varianten av yoghurt som alternativ till den turkiska som jag annars alltid alltid har i mitt kylskåp