Russinbröd mjölk recept

Russinbröd
 – recept

Russinbröd
 – recept


Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen och blanda så att jästen löser sig. 2 1/2 dl mjölk
Nöt- och russinbröd

Nöt- och russinbröd

Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan ägg, socker och mjöl. 500 g Mjölk. 500 g Mjölk. 30 g Jäst
Russinbullar

Russinbullar

Snabba russinbröd. Smält smör och rör i mjölken. 5 dl mjölk. 5 dl mjölk. Det här är en variant av släta kardemummabullar som passar vid tillfällen när man vill ha något lite mindre sött än kanelbullar

Russinbröd

Häll på mjölken och värm till 37º. Recept. Anna Lundqvist. tis, 2013-08-13 10. 09. 90min. (0). Smula jästen i en bunke

Havre- & russinbröd i långpanna

Häll på honung och mjölk och bearbeta degen ordentligt tills den börjar lossna från kanterna. Pensla brödet med lite mjölk och strössla över lite havregryn

Maten igår

Kesella, nöt&russinbröd med bregott, ost och saltgurka. Kaffe med mellanmjölk. Kaffe med mjölk. Kom hem sent igår eftersom jag var social med våran leverantör, så jag däckade i säng direkt när jag kom hem
Så gör vi ALLTID på julafton

Så gör vi ALLTID på julafton

Tillsätt smör, socker, kanelstänger och mjölk. 1 l mjölk, helst den som är lite fetare, 3-4%. Kalljäst russinbröd (här var det en stor sats med 1 plåt stora frallor + 2 stora limpor). 2 kanelstänger 1 l mjölk, helst den som är lite fetare, 3-4%

Russinbröd

1.  Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut den i degvätskan. 2.  Tillsätt Fiberhusk och Fibrex och låt blandingen stå i 10 minuter

Irländskt russinbröd

Tillsätt mjölken blandad med det uppvispade ägget. Pensla med mjölk. 1 3/4 dl minimjölk. 2 tsk minimjölk till pensling

Morot- och russinbröd

lättmjölk till pensling smör eller margarin till formen. värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna på ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl