Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 500 g värmlandskorv eller köttkorv 400 g mjölig potatis 100 g morötter 100 g kålrötter ca 2 dl mjölk 2 msk smör salt vitpeppar 1 gul lök 10 vitpepparkorn 4 lagerblad 1 msk salt senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Förbered moset först. Skala potatis och palsternacka. Koka tills mjuka, gärna i ångkok. Häll allt i en skål, tillsätt bönblandning (kan uteslutas eller varieras i mängd)
Rotfruktsmos. Servera ricottabiffarna tillsammans med rotfruktsmoset och förslagsvis gröna ärtor. I söndags satte jag guldkant på vad som i vår familj brukar vara lite av en "vardagssmiddag" och bjöd på denna rätt
Vildsvinssadel med gratinerat rotfruktsmos och rödvinssås. Rotfruktsmos ca 6 portionsformar400 g mjölig potatis400 g palsternackor200 g sötpotatis100 g selleri 100 g morötter½ dl riven gul lök50 g smör 2 dl matlagningsgrädde40 g fint riven parmesanost2 dl finhackad bladpersilja1 tsk chilipulver3 äggsalt och vitpepparSkala och koka rotfrukterna tills de är färdiga