Rotfruktsmos recept

Rotfruktsmos med parmesan

Rotfruktsmos med parmesan

Skala och skiva rotfrukterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa sönder rotfrukterna med en potatisstöt
Järpar med gurka och rotfruktsmos

Järpar med gurka och rotfruktsmos

4 Gurka 1 gurka 1 msk ättiksprit 1 msk strösocker 1 msk vatten 1/2 kruka persilja Rotfruktsmos ca 500 g rotselleri 450 g potatis 2 morötter 2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar Järpar 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk ca 500 g blandfärs 1 tsk dijonsenap 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Ingredienser Portioner. 4 Färsbiffar 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g rådjursfärs 200 g fläskfärs 1/2 tsk finrivet apelsinskal 1 ägg 1 dl vispgrädde 2 krm citronpeppar 2 msk potatismjöl 1 tsk salt 2 msk smör Mos 600 g mandelpotatis 3 morötter 1 palsternacka 50 g smör 1 1/2 dl varm mjölk 1 krm kanel 1 1/2 tsk salt 1 1/2 krm peppar Skysås 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 msk honung 1 dl vitt vin 1 1/2 dl vatten 1 1/2 msk konc viltfond 1 krm salt 1 tsk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör strimlat apelsinskal Till servering ev lättstekt salladslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Korv med rotfruktsmos

Korv med rotfruktsmos

Ingredienser Portioner. 4 500 g värmlandskorv eller köttkorv 400 g mjölig potatis 100 g morötter 100 g kålrötter ca 2 dl mjölk 2 msk smör salt vitpeppar 1 gul lök 10 vitpepparkorn 4 lagerblad 1 msk salt senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fläskrulader i cidersås med rotfruktsmos

Fläskrulader i cidersås med rotfruktsmos

Fläskrulader fyllda med västerbottenost i cidersås med rotfruktsmos och rårörda lingon 4 personer 600g utskuren fläskkotlettrad 120g västerbottenost 2 dl torr äppelcider 2 dl vispgrädde 2 msk finstrimlade persiljeblad 120g skalad kålrot 120g skalad rotcelleri 140g skalad morot 120g skalad potatis 50 skalad gul lök 60g smör 2 dl lingon 2 msk socker vetemjöl salt & peppar Tärna alla rotfrukter och löken i centimeterstora kuber
Torsk med rotfruktsmos

Torsk med rotfruktsmos

Börja med moset. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. Koka dessa med löken och vitkålen ca 20 min
Serrano och viltskav med rotfruktsmos

Serrano och viltskav med rotfruktsmos

Förbered moset först. Skala potatis och palsternacka. Koka tills mjuka, gärna i ångkok. Häll allt i en skål, tillsätt bönblandning (kan uteslutas eller varieras i mängd)
Ricottabiffar med rotfruktsmos

Ricottabiffar med rotfruktsmos

Rotfruktsmos. Servera ricottabiffarna tillsammans med rotfruktsmoset och förslagsvis gröna ärtor. I söndags satte jag guldkant på vad som i vår familj brukar vara lite av en "vardagssmiddag" och bjöd på denna rätt
Sesamkyckling med rotfruktsmos

Sesamkyckling med rotfruktsmos

Rotfruktsmos. Lägg kycklingbenen i en smord ugnsfast form. Häll på soja och strö över sesamfrö. Tillaga mitt i ugnen, ca 40 minuter
Kycklingben med rotfruktsmos

Kycklingben med rotfruktsmos

Rotfruktsmos. Lägg kycklingbenen i en smord ugnsfast form. Häll teriyakisåsen över kycklingen. Salta. Tillaga mitt i ugnen, 40 minuter
En fantastiskt god vildsvinssadel.

En fantastiskt god vildsvinssadel.

Vildsvinssadel med gratinerat rotfruktsmos och rödvinssås. Rotfruktsmos ca 6 portionsformar400 g mjölig potatis400 g palsternackor200 g sötpotatis100 g selleri 100 g morötter½ dl riven gul lök50 g smör 2 dl matlagningsgrädde40 g fint riven parmesanost2 dl finhackad bladpersilja1 tsk chilipulver3 äggsalt och vitpepparSkala och koka rotfrukterna tills de är färdiga
Portergryta

Portergryta

I helgen lagade jag en rustik Portergryta som jag serverade med rotfruktsmos. Servera grytan med rotfruktsmos