UGN 225°NÖDVÄNDIGHETEREtt blomkålshuvud1 dl mandelspån1 näve basilika2 tsk dijonsenap4-5 tsk citronoljaEn nypa flingsalt GÖR SÅ HÄRDela blomkålen i små buketter och rosta dem gyllene i ugnen på en oljad plåt
Blanda blomkålen med gullök och den rostade palsternakan. Skiva blomkålen i tunna skivor och förväll. Blanda om och häll över olja, vinägern och salta och peppra
Här i Italien äter man de oftast som en antipasti, det vill säga som en aptitretare, men eftersom jag tycker om att göra saker på mitt sätt så valde jag att servera dem med en rostadblomkålssallad idag
Ansa blomkål och broccoli och dela i mindre buketter. Blanda med olja och krydda med salt och peppar. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn i 15 minuter tills de är mjuka
Blanda grönsaker med solrosskott, rostade solroskärnor, smulad fårost och hackade örter. Blomkålssalladen passar till de flesta maträtter inte minst till bakad fisk