1 burk, 60-80 gram rom av valfri sort som röd rom eller caviar, stenbitsrom, regnbågsrom, svart rom, sikrom eller löjrom. 0,5 krm svartpeppar (valfritt)
Romsås. 1/2 – 1 burk röd eller svart rom (den svarta rommen färgar ner creme fraichen så att den blir en ljuslila röra, om du inte gillar det så använd istället den vegetariska tångrommen). 1 krm svartpeppar
Och så hade vi varmrökt lax serverad tillsammans med romsås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Olivfougasse med rosmarin och timjan, 2 stora bröd (nästan en hel plåt)1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade125-150 g urkärnade, hackade svarta oliver325 g ljummet vatten10 g färsk jäst300 g vetemjöl75 g rågsikt75 g grahamsmjöl25 g olivolja10 g havsalt2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanGarnering. 100 g kavring eller grovt bröd35-40 g smör, smältes80 g västerbottensost, fint riven2 dl crème fraiche200 g philadelphiaostsalt & nymald svartpeppar2 gelatinbladgräslöksikrom eller löjromMixa brödskivorna ordentligt i en mixer och blanda med det smälta smöret
Lax i ugn med romsås och färsk potatis och sallad. Middag inne eftersom det var svarta moln på himlen. Varje år åker mannen iväg på fiskevecka i fjällen och obygden med sina fiskepolare
romsås, se recept nedan. svartpeppar. Romsås till varmrökt fisk. svartpeppar. romsås, se recept nedan. Smaka av med svartpeppar och ev mer majonäs om den blir för syrlig
Det ska vara vit quinoa men jag hade tricolore hemma bestående av vit, röd och svart quinoa. Quinoasallad med avocado, räkor och romsås – Sallad av quinoa med sockerärtor, gröna ärtor, krispig sallad, lite rödlök samt syrlig av citrin och kryddad med färsk dill serverad med kokt ägg, avocado, en hög räkor samt romsås
Jag blandade till en romsås till patén. Eller också får det bli att dressa upp de svarta sopsäckarna med ett bälte i midjan, som är så hett i modesvängen nu i höst