Rodvin recept

FRANSK HÖGREVSGRYTA MED SIDFLÄSK OCH RÖDVIN

FRANSK HÖGREVSGRYTA MED SIDFLÄSK OCH RÖDVIN

Hittade detta inlägg som jag visst missat att dela med mig av till er. Lite synd att det dröjt för ni har genom det missat möjligheten att laga denna underbart goda höstgryta
Nötköttsfest på grillen

Nötköttsfest på grillen

Flankstek, "santa cruz"-rub. 1 msk fänkålsfrö. 1 msk senapsfrö. 1 msk kummin. 1 anchochili eller 1 msk mald. 1 tsk krossad röd chili (red chili flakes)
Den møreste flæskesteg – low & Slow

Den møreste flæskesteg – low & Slow

Gnid flæskestegen med olivenoliev salt og peber (evt andet krydderi efter lyst). Flæk lauerbær bladene på langs og placer stykkerne fordelt rundt mellem sværene
Helstekt entrecôte

Helstekt entrecôte

Vi har ganske tradisjonell kjønnsrollefordeling i heimen, mannen min og jeg. Jeg lager stort sett maten, han rydder
Lammestek med smak av sennep

Lammestek med smak av sennep

Lammestek er for mange selve smaken av påskehøytidsdagene. Vi tyvstartet allerede på mandag, siden vi hadde fri og besøk av familie
Makedonia – shhhhhhhh!

Makedonia – shhhhhhhh!

Kokken befinner seg for tiden i Makedonia, ved den store innsjøen Ohrid. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk før vi reiste
Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Det er egentlig rart jeg ikke har lagt ut oppskrift på pasta bolognese på bloggen ennå, etter å ha holdt liv i Kjøkkentjeneste i over to år
Hjortekoteletter i gryte

Hjortekoteletter i gryte

Tidligere i høst var vi så heldig å få en del av fjorårets hjortekjøtt av en venninne som ville tømme fryseboksen sin før årets jaktsesong
Lammeskanker med granateplesaus

Lammeskanker med granateplesaus

Lammeskanker med granateple. Foto. Johnny Friskilæ. Lenge har jeg hatt en forkjærlighet for georgisk mat. Derfor fikk også årets oppskrift på lam til påske sin inspirasjon derfra
Brun kraft - trinn for trinn

Brun kraft - trinn for trinn

Jeg lager kraft på noen bein jeg fant i fryseren, og tenkte det ville passe med et skikkelig trinn-for-trinn-innlegg om koking av brun kraft

Köttrespekt och en oxkind

Inget är väl så klassiskt inom den nordisk maten som kött-sås-och-potatis. Det har funnits på “menyn” så länge man kan minnas men är i mina öron en ganska tråkig benämning på något som kan bli så gott