Julgodis ska vara enkelt, gott och gå snabbt att göra annars orkar jag inte riktigt. Såhär två dagar innan jul är det mycket som ska hinnas med och då är de här perfekta
Ett av mina favoritgodis året runt. Krämig choklad blandat med rispuffar och digestivekex ger en underbar smak och en härlig brytning mellan lent och krispigt
Rischoklad är ett klassiskt och superduperlätt godis som bara kräver två ingredienser - puffat ris och choklad (och här använder jag såklart choklad utan tillsatt socker)
Senast i raden för min del var det födelsedagstema för Rebecka och jag bjöd på rischokladtoppar. Rischoklad a la 2010-tal. * * * Rischoklad a la 2010-tal
Rischoklad är en av mina favoriter och det är ju otroooligt enkelt. Rischoklad100 g ljus blockchoklad5 dl VårgårdarisSmält chokladen i vattenbad och blanda ner riset
Men då jag fortfarande hade kvar kokosfett och ljus blockchoklad kom jag på att farmor alltid gjorde rischoklad till mej då jag var liten och gjorde en sats på 100 gram kokosfett, 200 gram ljus blockchoklad som jag smälte i en kastrull och rörde sedan ned ca 2 dl rostat ris (vårgårda ska det vara) som jag klickade ut och fick stå och stelna i folieformar
RischokladIngredienser200 g valfri choklad (jag använde 100 g ljus choklad och 100 g mörkchoklad)1 msk rapsolja3 dl rispuffarGör såhärBryt chokladen i småbitar
16 december. Stressad, men vill ändå göra eget godis. Är 5-minuters-kolan slut. Lugn, här är räddningen. Du smälter bara 200 g choklad tillsammans med en matsked olja och rör ihop med 3