Kassler med risbotten, ananas och ost på toppen. En klassiker för många, en sjuttiotalsrätt. Då vår blogg används mycket av våra barn när de letar efter mammas recept får en rätt som denna också sin plats
Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en pajform, ca 22 cm i diameter, med olja. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt
Lägg äppelkompotten över risbotten och låt alltsammans svalna. Sätt ugnen på 175 - 200° C. Koka risgrynen mjuka 20-30 min i vattnet tillsatt med lite salt
Skölj och skiva purjolöken, Lägg den i en ugnsfast form. Tillsätt riset, salt och vattnet. Täck med folie och låt riset koka i ugnen ca 30 minuter i 225 grader
Smörj 6 portionsformar med olja. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt riset och koka i 12 minuter eller tills riset är mjukt