g ricotta / sour cream. Saftiga muffins bjuder jag på till andra advent. Add the eggs and ricotta. I giving you the recipe for moist muffins on Second Advent
En italiensk frittata i form av muffins är en god variation på ägg. Frittata med spenat och ricotta3 ägg250 g ricotta200 g färsk spenat (fryst går också)2 skivor bacon (går att lägga mer om man så önskar, hade endast två skivor hemma)1½ dl riven parmesanost1 dl rostade pinjenötter/solrosfrön1 schalottenlök2 klyftor vitlök1 kruka bladpersilja/basilika1 tsk salt (använde Herbamare)pepparBörja med att förvälla spenatbladenHacka lök och vitlök, bryn i oljaBryn baconetRosta nötternaRiv osten och hacka örternaBlanda ägg och ricottaBlanda ihop alla ingredienserSmaka av med salt och pepparLägg i muffins former (jag använde en silikon form) och grädda i 200 grader i ca 15 minuter Njut med en fräsch sallad. 250 g ricotta
Tillbehör blev smör och ost samt ricotta och björnbärsmarmelad. En oslagbar kombination kan man tycka men min pojkvän tyckte nog att de smakade lite för mycket som muffins
De blir saftiga av ricottan och får en god smak av de rostade hasselnötterna. Dessa muffins bjöd jag på förra veckan när det var min tur att ta med fredagsfika till jobbet
Som ni säkert märkt har jag på senaste tid använt mig av ricotta i både bakverk och i maträtter. Jag är mycket förtjust i ricotta, osten ger en god smak och samtidigt en lenhet och saftighet till det lagade
Eller det var ju det helt tills jag lade på ricotta och färska fikon och basilika. Till mitt försvar så hade jag så fina formar… Och det är ju muffins med topping