Renskavsgryta gele recept

Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Blanda grädde, svartvinbärsgele, köttbuljong och fond. Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Gör så här Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Renskavsgryta. Ingredienser. 2 port. Du behöver. 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g). smör till stekning. 1 st. hackad gul lök
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta 4-6 portioner. Renskavsgryta 4-6 portioner 500 g fryst renskav. Nu har det varit glest mellan inläggen en tid
Renskavsgryta med potatis

Renskavsgryta med potatis

Renskavsgryta med potatisrenskavsmörsalt och peppargräddesvartvinbärsgeléköttbuljongtärninglökpulversojaStek renskaven i smör och på med salt och peppar
Renskavsgryta med pressad potatis

Renskavsgryta med pressad potatis

Stek grönsakerna i smör, krydda med salt och peppar och lägg ovanpå renskavsgrytan. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, gör grytan under tiden

Renskavsgryta

Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt

Krämig renskavsgryta

Späd med grädden och krydda med gelen fonden och kryddorna. Till denna rätt hade vi hemgjord potatismos och svartvinbärs gelé, och det blev supergott och så var det relativt enkelt att bara svänga ihop, så rekommenderas verkligen

Krämig renskavsgryta

Stek renskav, lök och kantareller i smör tills renskaven är finfördelad och inte längre röd/rosa i färgen