Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
Mamma köpte några kilo riktigt fin suovas, lättrökt renkött. 400 g suovas (Får man inte tag i riktig souvas kan man ta vanligt renkött, samt rökt sidfläsk för att få lite röksmak). rödvin 1-1,5 dl. 400 g suovas (Får man inte tag i riktig souvas kan man ta vanligt renkött, samt rökt sidfläsk för att få lite röksmak)
Dela renköttet i mindre bitar. rödvin. Skär köttet i grova bitar. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och sjud i 2 timmar
Bred över creme fraiche och toppa med pumpa, strimlat rökt renkött och smulad fetaost. 100 g rökt renkött i skivor, eller annat rökt kött som fårfiol eller skinka. 2 dl rödvin. 100 g rökt renkött i skivor, eller annat rökt kött som fårfiol eller skinka. 2 dl rödvin
"restaurang " fläskfile med rödvinssås och stekta grönsaker. Torkat renkött och 1 glas rosévin för att fira ett fint avslut och ytterligare en nystart i livet Kram och sov gott. 2 glas rödvin. 2 glas rödvin
Den gångna veckan har den nationella mat-tema-veckan med temat renkött firats i Finland. Avsikten med temat renkötts-veckan har varit att lyfta fram det smakligt goda, unika och möra egenskaper som denna lappländska råvara består av
Blindh Ren levererar direkt från Härjedalen till Stockholm där man får möta upp och hämta lådorna och det är bara rent kött av hög kvalitet utan tillsatser hävdar de, även om man hört talas om att renköttet är mycket högre kvalitet uppe i Norrland medan vi får hålla tillgodo med "Stockholmsbitarna"
Vild rödvinssås. 1 dl rödvin. Sätt ugnen på 125º. Klappa in köttet med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet runt om så att det får en fin stekyta