Renfilé oxfilé recept

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Renfilé med amaronesås, parmesanmättad mandelpuré samt ragu på spetskål och rökt sidfläsk. 600 g ytterfilé av ren, eller oxfilé. 600 g ytterfilé av ren, eller oxfilé
Potatisterrin

Potatisterrin

Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin

Plankstek med renfilé

Emma Mattsson 800 gram renytterfilé , (alternativt hjortfilé, älgfilé, strutsfilé, lammfilé, oxfilé eller hästfilé)

När är köttet klart?

Renfilé. Oxfilé. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart

Festlig filé med lingon- och portvinssås

Stek klart köttet i ugn ca 8 min för renfilén och ca 15 min om du har oxfilé. 800 g ren- eller oxfilé. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra

Borgaknytet

Skär den putsade oxfiléen i 4 jämnstora bitar. Banka ut till lövbiffstjocklek. Strimla renfilen och riv osten