Rawpepparkakor smakar exakt likadant som "vanliga" fast inte lika knapriga. Vill man ha helt i raw style så är det absolut snabbaste sättet att rulla till bollar
Jag utgick från ett recept jag gjort tidigare på raw frozen cheesecake. Om du glömmer detta, kan du snabb-blötlägga dem genom att hälla på kokande vatten och låta dem stå i en timme (men då är inte cheesecaken längre raw för er som bryr er om det
Så jag tänkte att raw pepparkaksbollar gjord på bra saker skulle funka för mig och för J. Inlägget Raw pepparkaksbollar dök först upp på A Big Heart & Soul - Jessica Clarén
Hur mycket jag än skulle vilja äta pepparkakor till frukost så vet jag att det inte är så hälsosamt eller hållbart, detta betyder givetvis inte att vi inte kan njua av pepparkakssmaken - för det gjorde jag i form av denna vegan och raw skålen med pepparkaksglass
Här på bloggen delar jag med mig av så väl till exempel rawfood, vegetariska, sockerfria och LCHF-recept, som att jag delar med mig av glutenfritt, veganskt, paleo och sockerfyllt
---Recept på råkost/raw food från Catherine Hirota på rawfoodmiddagar. Ingredienser2 dl mandlar 1 msk mandelolja eller solrosolja5 dadlar2 tsk kanel2 krm ingefära12 stötta nejlikorEn nypa salt2 msk honung eller agavesirapGör så härMixa mandlarna till ett mjöl och blanda i resten av ingredienserna
* Bullar, pepparkakor, vörtbröd…. Julen är över men jag är övertygad att dessa recept kan vara en inspiration för dig till att mumsa mer på raw food även nu efter jul
Skär i portionsbitar och servera eventuellt med krossade pepparkakor eller mer lingonsylt. Kommer ni ihåg mina raw frozen cheesecakes jag gjorde för ett tag sedan, med smak av lime och kokos
Jag fick möjligheten att i fyra dagar medverka på olika scener och dela med mig utav raw food och berätta om den nya boken ”Mitt Nya Raw Food Kök” som givits ut på Massolit förlag
Tänk, nyttiga pepparkakor. Raw food mandelbollar med pepparkakskryddor. Ja, min tonårsdotter sa till och med att dessa vill hon ha istället för pepparkakor till jul