Rödspätta inlagd recept

Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta, potatispuré & en tartarsås. 4 rödspättafiléer färska (ca 150-165 gram). 1 dl finhackad inlagd gurka eller saltgurka. 4 rödspättafiléer
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

Har bläddrat lite i kokböckerna vi har här hemma och här kommer en bild på ett recept jag lagade förra veckan, Per Morbergs Rödspätta Grenoble
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i långpanna. Lägg rödspättan på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

300 g inlagda rödbetor100-150 g smör till stekning5 msk kapris1 dl hackad dillSkär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna. 300 g inlagda rödbetor
Per Morbergs rödspätta grenoble

Per Morbergs rödspätta grenoble

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Garnityr 300 gram inlagda rödbetor 100 gram smör 1 burk(ar) kapris , ca 55 gram 1 kruka(or) dill Rödspätta 600 gram rödspättafilé(er) 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 0 st salt 1 smör 0 st svartpeppar Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Per Morbergs rödspätta grenoble

Per Morbergs rödspätta grenoble

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Garnityr 300 gram inlagda rödbetor 100 gram smör 1 burk(ar) kapris , ca 55 gram 1 kruka(or) dill Rödspätta 600 gram rödspättafilé(er) 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 0 st salt 1 smör 0 st svartpeppar Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal

Lördagsmys

Till varmrätt åt vi hel färsk rödspätta. Stekt i smör och serverad med stekta champinjoner och lätt brynt smör med kapris och hackade inlagda rödbetor
Stekt rödspätta och potatispytt

Stekt rödspätta och potatispytt

300–400 g rödspättafiléer. 2 dl tärnade inlagda rödbetor. Tina fiskfiléerna om du använder frysta. Torka av och vänd dem i saltat och pepprat mjöl

Per Morbergs rödspätta grenoble

Rödspätta. Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i en långpanna. Lägg rödspättan på tallrikar och häll över rödbetsblandningen

Per Mobergs – Rödspätta Grenoble

 Rödspätta .  Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i långpanna.  Lägg rödspättan på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen
Farmors kalasgoda sillsallad

Farmors kalasgoda sillsallad

Panerad rödspätta är jättegott, detsamma torsk. Vad gäller sill så vill jag ha sill i kladdig sås, inte inlagd i ättikslag
Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

2 dl hackade inlagda rödbetor. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida

Helstekt spätta på ryskt vis

2 dl hackad inlagda rödbetor. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida

Spätta som i Thailand

400 g rödspätta. 4 skivor inlagd ingefära (gör själv – länk). Skär ingefäran i fina bitar och skiva vitlöken

Rödspätta Anglaise

100 g inlagda rödbetor. Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan. Finhacka rödbetor och lök

Rödspätta Grenoblaise

2 dl tärnade inlagda rödbetor. Salta och peppra spättorna på båda sidor och vänd dem i vetemjölet. Stek dem gyllenbruna i smör 3-4 minuter på varje sida