Rödkålssallad smör recept

Rödkålssallad gjord med Crock-Pot

Rödkålssallad gjord med Crock-Pot

Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. I helgen gjorde jag en av julens måsten, rödkålssallad gjord med Crock-Pot
Rödkålssallad i Crock-Pot

Rödkålssallad i Crock-Pot

Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Alla ingredienser till rödkålssalladen på plats
Rödkålssallad med pepparkaka

Rödkålssallad med pepparkaka

Skär pepparkakan i små kuber och stek dem frasiga i smör. smör. Strimla rödkålen och blanda med olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar
Ugnsbakad hajmal med citronstuvad spenat & saffransris, rödkålssallad

Ugnsbakad hajmal med citronstuvad spenat & saffransris, rödkålssallad

Fräs spenaten lätt i smöret, tillsätt grädden och mjölken. 450g Fiskfile, ca tre medelstora filer2dl Vetemjöl1st Ekologiskt ägg, modell större2dl Ströbröd4msk Smör, flytandeSalt & vitpeppar från kvarnSaffransris. 2msk Smör100g Spenat1,5dl Vispgrädde1,5dl Standardmjölk2msk Kycklingbuljong, flytande½st Citron, saften av3msk Maizena majsmöl + 2msk vattenSalt & vitpeppar från kvarnRödkålssallad. ½st Rödkål, ca 500g3msk Rödvinsvinäger6msk Rapsolja2msk Dijonsenap2msk Finhackad bladpersiljaSalt & svarpeppar från kvarnSåhär god blev rödkålssalladen. Salt & peppra filerna, lägg de på en ugnsplåt med bakplåptspapper, drippa över lite flytande smör och baka av dem i 200g i ca 10-12min eller tills de är klara, (vita och fasta i köttet). 4msk Smör. 2msk Smör

spenatpaj och rödkålssallad med äpple

Smält smöret och blanda det med mjölet och vattnet till en deg. Rödkålssallad med äpplen. Stek under tiden spenaten i lite smör i en stekpanna, på medelstark värme
Wokad Kalkon med Plommonsås och Rödkålssallad

Wokad Kalkon med Plommonsås och Rödkålssallad

Börja med att steka morötterna i smör, flytta sen över i en gryta. Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Skölj ur pannan, fräs på smör och stek köttet i 2 omgångar, häll på marinaden när det tagit färg. Rödkålssallad med Hasselnötter och Granatäpple ¼ Rödkålshuvud ½ dl hackade, rostade Hasselnötter 2 msk Granatäppelkärnor 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger Havssalt Strimla rödkålen fint, krama den lite med fingrarna, så blir salladen saftigare
Jordnötsbitar & rödkålssallad

Jordnötsbitar & rödkålssallad

Smält smöret och jordnötssmöret i en kastrull på låg temperatur. Gjorde också lite rödkålssallad med äpple, riven morot och valnötter