Ja, om man äter ost, smör och ägg så fungerar det bra för många. Vi äter den goda frukten varje dag, de är nästan krämiga som smör när de fått mogna på träden
Fräs spenaten lätt i smöret, tillsätt grädden och mjölken. 450g Fiskfile, ca tre medelstora filer2dl Vetemjöl1st Ekologiskt ägg, modell större2dl Ströbröd4msk Smör, flytandeSalt & vitpeppar från kvarnSaffransris. 2msk Smör100g Spenat1,5dl Vispgrädde1,5dl Standardmjölk2msk Kycklingbuljong, flytande½st Citron, saften av3msk Maizena majsmöl + 2msk vattenSalt & vitpeppar från kvarnRödkålssallad. ½st Rödkål, ca 500g3msk Rödvinsvinäger6msk Rapsolja2msk Dijonsenap2msk Finhackad bladpersiljaSalt & svarpeppar från kvarnSåhär god blev rödkålssalladen. Salt & peppra filerna, lägg de på en ugnsplåt med bakplåptspapper, drippa över lite flytande smör och baka av dem i 200g i ca 10-12min eller tills de är klara, (vita och fasta i köttet). 4msk Smör. 2msk Smör
Smält smöret och blanda det med mjölet och vattnet till en deg. Rödkålssallad med äpplen. Stek under tiden spenaten i lite smör i en stekpanna, på medelstark värme
Börja med att steka morötterna i smör, flytta sen över i en gryta. Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Skölj ur pannan, fräs på smör och stek köttet i 2 omgångar, häll på marinaden när det tagit färg. Rödkålssallad med Hasselnötter och Granatäpple ¼ Rödkålshuvud ½ dl hackade, rostade Hasselnötter 2 msk Granatäppelkärnor 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger Havssalt Strimla rödkålen fint, krama den lite med fingrarna, så blir salladen saftigare
en klick smör i en varm panna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Rödkålssallad. Rödkålssallad. Servera kycklingen med rödkålssallad och klyftpotatis