Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr
Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Häll i vinet och koka i cirka 5 minuter, tillsätt grädden och koka ihop såsen till önskad konsistens, cirka 5 minuter. 600-800 g rödingfilé med skinn. 1 dl vittvin
Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. Tillsätt vin och fiskfond, salt och peppar. När vitvinssåsen puttrat i 30 min, ta en sil och sila bort löken. 1 stor röding eller 2 mindre fiskar. 3,5 dl vittvin. Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk). Vitvinssås25 g smör 5 schalottenlökar 3,5 dl vittvin 2,5 msk fiskfond 3 dl grädde 0,5 krm socker maizenaredning, vispa tills det tjocknar lite 0,5 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar