Ni vet när vi var i Örebro och var på Ingeborgs och käkade en varm rödbetssallad med vaniljpäron, chevré och valnötter, som var galet god, tänkte jag direkt att det här måste jag fixa hemma
Skär päronen i klyftor. Lägg på päronklyftorna. -))Till 4 pers500gr färska rödbetror400gr färdiga linser eller 2dl torkade röda linser om du kokar själv1 paket bacon, 140gr2 päronfrisésallad eller krispsallad, ca 8dl3 msk olivolja2 msk balsamvinäger eller crema di balsamicoflingsalt och svartpeppar1 paket ädelost, 140gr50gr valnötterKoka rödbetorna mjuka i lite lättsaltat vatten
Ett stående inslag på deras lunchmeny är nämligen en varm rödbetssallad med chevré. I originalsalladen ingår sallad, ugnsgratinerad chevréost, varma rödbetor, honungsrostade valnötter, parmaskinka, vaniljpäron och en krämig hallonvinägrett