Blanda ihop gurka, vitlök, turkiskyoghurt och lite salt och peppar. Så förra veckan lagade jag dessa rödbetsbiffarmed fetaost i och quinoa och gurkröra till
Servera medturkiskyoghurt smaksatt med vitlök, salt och svartpeppar och en blandad sallad. Då blir det goda rödbetsbiffarmed smak av ingefära och citron
Smula chèvren i en skål och blanda med hårt vispad crème fraiche och turkiskyoghurt. Skala och riv kokta rödbetor och kokt potatis fint på ett rivjärn eller i matberedaren med fin rivskiva
Stek filébitarna i en annan panna och blanda under tiden ihop såsen genom att mosa ädelost tillsammans medturkiskyoghurt eller créme fraîche, smaka av med salt och peppar
Tillsammans med ett gäng rubinröda rödbetsbiffar som jag plockade fram ur frysen och en klick turkiskyoghurt blev det en perfekt lunch att ladda om kroppen med
Jag tycker inte att det var länge sedan som det var helg senast, och vips så har det återigen blivit lördag och därmed dags för en ny vegetarisk veckomatsedel
Krämiga rödbetsbiffarmed linser, spenat, fetaost och limeyoghurt. Jag hade aldrig smakat just rödbetsbiffar innan, och kan tala om att de översteg förväntningarna med hästlängder
*Rödbetsbiffar (riv halvkokta rödbetor med lite råpotatis, ett ägg, salt o peppar), servera med cremefraiche blandad med fint hackad gul lök och ris/bulgur/quinoa
Vi åt tillsammans med sallad på hirs (med gurkmeja så den var påskgul), sockerärtor, salladslök, rostade solrosfrön, rädisor, sojabönor, sparris, paprika + egengjord tapenad med mkt kapris + turkiskyoghurt
Det blir rödbetsbiffar som serveras på en bädd av grönsallad och med en krämig parmesanyoghurt. Grovriv parmesanen och blanda ner i yoghurten tillsammans med mortlad rosmarin och honung
*Rödbetsbiffar (riv halvkokta rödbetor med lite råpotatis, ett ägg, salt o peppar), servera med cremefraiche blandad med fint hackad gul lök och ris/bulgur/quinoa