En räkcocktail med en asiatisk touche. 1 lime (skal och saft)1 msk finriven färsk ingefära½ dl sweet chilisås½ msk socker2 msk teriyaki sauce1 msk vatten
0,25 st grön chili. 400 g räkor, färska 2 st plommontomater 1 st mango, mogen 0,25 st gurka 0,5 kruka koriander 0,25 st grön chili 1 st limefrukt, saften 0,5 dl olivolja 1 dl gurkvatten Salt, efter smak
Finhacka chili och tillsätt till skålen. Nedan följer recept på vår räkcocktail. Maten gick lite i 80-talsanda, till förrätt åt vi en räkcocktail och till varmrätt blev det vår variant på Flygande Jakob. 30-40 räkor1 avokado1 mango0,5 gurka1 lime1 chilifruktflingsaltSkär gurka, avokado och mango i små bitar och lägg i en skål. 1 chilifruktflingsalt
Här har jag kryddat till dem med chili för att få lite hetta. ½ röd chilifrukt. Mixa vitlök, koriander, chili och rapsolja med en stavmixer, blanda upp med räkorna
Och som den chiliälskare jag är, brukar jag ha i lite hackad chili. Ibland vill man ha något extra mysigt och denna cocktail är både god och enkel att göra
Het räkcocktail. Koriander är ju en krydda som alla inte är förtjusta i, men jag tycker att just blandningen av samtliga örter, an chili och lime, är det som ger räkorna karaktär
Blanda dem i en skål med räkor, hackad koriander och finhackad chili och rödlök. Några dagar senare var jag fruktansvärt osugen på att laga mat, men en måste liksom äta – det var då det var så finfint att kunna slänga ihop en snabb räkcocktail med den burken som blev kvar