Tillsätt sedan kryddorna och tomatpurén, de krossade tomaterna och mjölken. Här använder jag inte lasagneplattor utan basen är en risotto gjord på quinoa, rött vin, kycklingfond, parmesan och tryffelolja
De här cupcakesen är baserade på quinoa och rismjöl och är naturligt glutenfria. Men de är så goda att jag varmt rekommenderar även icke-intoleranta att testa att baka med quinoa
Overnight Oats gjord av 1dl havregryn, 1,5dl mjölk och en pytteliten nypa salt, smaksatt med mandelsmör och flytande honung, ovanpå 1 dl kokt (kall) röd quinoa. I put that on top of 1dl pre-cooked (and cooled) red quinoa and topped it off with freshly picked Swedish autumn blueberries. 1,5dl mjölk
Koka quinoan enligt förpackningen. Skölj den färdiga quinoan i kallt vatten och häll den i en bunke. 2,5 dl quinoa. 2 dl mjölk/havremjölk. 2,5 dl quinoa. 2 dl mjölk/havremjölk
Smält kokosolja i en kastrull och blanda i mjölken, äppelcidervinägern och agave sirapen. 3 dl mjölk. ca 3 dl kokt quinoa (1 dl okokt). Koka 1 dl quinoa enligt anvisningarna på paketet, det ger ca 3 dl kokt quinoa. 3 dl mjölk
Sök här på bloggen för recept eller servera med ris eller quinoa istället för bröd. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
kokt quinoa (källa till fibrer, protein, mineraler, långsamma kolhydrater). Här kommer mättande salladstips ur boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker”
Använd quinoa eller råris istället för couscous eller bulgur. Med början idag börjar jag lägga upp veckomenyer utan gluten, mjölk och socker här på bloggen gratis varje vecka
Använd quinoa eller råris istället för couscous eller bulgur. Läs mer om eller köp boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker” om du vill ha bästa boken för en rejäl grundkurs i hur du äter rätt och gott, planerar och lägger om kosten
Jag har begränsad erfarenhet av mjölkfria alternativ till vispgrädde, och hur de beter sig vid upphettning och så vidare, men kakan går utmärkt att servera utan frosting, med glass eller grädde som tillbehör
Servera med fullkornris/råris eller quinoa och en god sallad. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker