Polkafudge
signering
signering

Polkafudge

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g ljus choklad
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 1 msk smör (1 msk motsvarar 15 g)
  • 1/2 burk, söt kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl polkagrisar (1 dl karameller motsvarar ca 100 g)
  • 1 dl minimarshmallows

Beskrivning

    Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).

    Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.

    Hacka eller mortla polkagrisarna. Vänd ner 2/3 av polkagrisarna i smeten tillsammans med marshmallows.

    Bred ut smeten i en folieform, ca 10x15 cm, klädd med bakplåtspapper (för 20 bitar). Strö över resten av polkagrisarna.

    Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.