Polkabetor vin recept

Vegetarisk bourguignon med Svamp, betor och vin

Vegetarisk bourguignon med Svamp, betor och vin

Tillsätt tomatpuré och rör om, häll sedan över vinet och buljongen. 4 polkabetor. 2,5 dl rödvin. Börja med att finhacka den löken och stek den på medelvärme i en tjockbottnad kastrull
Lammracks med polkabetor och getostcreme

Lammracks med polkabetor och getostcreme

I receptet används flera olika sorters betor, men jag tycker att effekten av polkabetornaförsvinner när de delas i klyftor och tillagas i ugn och kommer nog att hålla mig till gul- och rödbetor nästa gång jag tillagar detta

Valborgsmeny

röd-,gul-, eller polkabetor). Vintips. röd-,gul-, eller polkabetor). Vintips. Slå på vin och hälften av hönsbuljongen, låt svälla på låg värme under lock
Gratäng med rödbetor och chèvreost

Gratäng med rödbetor och chèvreost

I morgon är det fredag igen (yippie. ) och jag tänkte passa på att tipsa om en god och enkel rätt som passar bra att göra en fredagskväll
Sveriges bäste Skreirecept…

Sveriges bäste Skreirecept…

Skala polkabetorna och hyvla dem tunt på mandolin. Fyll kastrullen med skrovet med vatten, vinäger, grönsaker och kryddor och koka upp
Höstgryta på hjortinnanlår och färggranna rotfrukter

Höstgryta på hjortinnanlår och färggranna rotfrukter

att jag kan köpa morötter i olika färger och palsternackor och gulbetor och polkabetor och pumpor och zucchini på lösvikt som kommer från granngården, ja alltså gården som ligger nästgårds, eller åtminstone i närheten
Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Skala två polkabetor och skär så tunt du kan. 1 dl mousserande vin, 1 dl ginger ale, pressad lime och en. Låt 3 dl rött vin koka ner till hälften. ♥ 1 dl mousserande vin, 1 dl ginger ale, pressad lime och en
Piggvar Barigoule

Piggvar Barigoule

Syrade polkabetor. Tillsätt vin, vinäger, kycklingfond, vatten och salt. 1 dl vitt vin. 1 msk vitvinsvinäger. 4 polkabetor
Fjällröding med beurre blanc och råhyvlad äppelsallad

Fjällröding med beurre blanc och råhyvlad äppelsallad

600 g fjällrödingfilé, med skinn olja salt 1 dl vitt vin (oekat) 1 msk vitvinsvinäger 250 g smör, rumstemp 0,25 dl grädde 1 bananschalottenlök 50 g forellrom (eller sikrom) 0,5 kruka gräslök salt peppar 600 g potatis 0,5 kruka dill 0,25 gurka 0,5 rött äpple 1 polkabeta 0,5 fänkål 0,5 citron 1 kruka dill