- Vispa smör med florsocker till krämigt. - Smälta smör och blanda med olja. Mjukt smör 15 gFlorsocker 15 gÄggvitor 15 gVetemjöl special 15 g- Lägg ett bakplåtspapper i bakform (gärna 11*17 inch). 1 tsk vaniljsocker30 g smör30 g olja- Sätt ungen på 175 grader. - Dela 1/3 av smeten och blanda försiktigt med smörblandningen ochvänd ner mjöl i smeten- Bred ut smeten jämnt och tunt på bakplåt som har pricka smet innan. 30 g smör
Stek dom med smöret och ½ dl socker tills de precis mjuknat lite. Krossa polka och strössla över. )Botten100 g mandelmassa2 ½ dl mjöl125 g smör1 msk strösockerFyllning350 g päron25 g smör1 ½ dl strösocker ( 1 + ½ )100 g polkagrisar2 ägg2 dl gräddfilGör så här. 125 g smör. 25 g smör. 100 g polkagrisar
Idag har jag bakat dessa småkakor med Marabou Polka i. Ingredienser200 g mjukt smör 2 dl socker1 msk vaniljsocker4 dl vetemjöl100 g Marabou polka Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp. 200 g mjukt smör
Hacka därefter chokladen och koka sedan upp grädden med smöret i en kastrull. För att variera tryffleln lite så rullade jag den i lite olika smaker som kanel, lakritspulver, krossade polkagrisar och florsocker