Plommonmarmelad med mandel recept

Plommonmarmelad med mandel och vanilj

Plommonmarmelad med mandel och vanilj

Gjorde lite mumsig plommonmarmeladmed hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
Plommonmarmelad med mandel och konjak

Plommonmarmelad med mandel och konjak

Ingredienser

1 kg urkärnade plommon2 msk vatten1,5 dl socker1 msk röd melatin2 msk socker1 dl flisad eller flagade mandel2-3 msk konjak
Plommonmarmelad med vanilj och mandel

Plommonmarmelad med vanilj och mandel

En mycket trevlig marmelad med krispiga bitar av mandel i. Rör i mandeln. 50 g skållad och hackad mandel. 50 g skållad och hackad mandel
Plommonmarmelad med mandel

Plommonmarmelad med mandel

Rör sedan ner det i grytan och blanda i mandeln. 2 dl mandel. Dela och kärna ur plommonen. Linda in kärnorna i en bit gasväv eller tyg
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

(dom ska kokas med plommonen). Rör ner den strimlade mandeln. Låt marmeladen stå en stund, skumma den och blanda citronsyran med en matsked vatten och tillsätt den
Plommonmarmelad med mandel

Plommonmarmelad med mandel

Skålla och skala mandeln. 200 g sötmandel. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar

Plommonmarmelad med mandel

Skålla och skala mandeln. 200 gram sötmandel. 1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar
Choklad, plommon och mandel

Choklad, plommon och mandel

Plommonmarmeladmed vaniljJag utgick ifrån ett recept i vår kokbok. Den här ganska lyxiga desserten går snabbt att laga (förutsatt att man har plommonmarmelad)
Kaka i Lutherstadt

Kaka i Lutherstadt

Plommonmarmelad var uteslutet. Den åts varm eller ljummen med grädde eller medmandel. Det innebar att alla fika och matstopp avslutades med den för området berömda plommonkakan
Känn ingen sorg för mig Göteborg

Känn ingen sorg för mig Göteborg

hemgjord plommonmarmelad, lovely. Elvispa ihop siktat vetemjöl med mjölken och mandelmjölsblandingen. Håkans bästa låtar dundrade i vardagsrummet idag medan jag vispade för fullt

Plommonmarmelad med mandel

Rör sedan ner det i grytan och blanda i mandeln. 2 dl skållad mandel. 1.  Dela och kärna ur plommonen. Linda in kärnorna i en bit gasväv eller tyg

Plommonmarmelad

Koka plommonen med vattnet och gärna kanel under lock på svag värme, kärnknytet ska vara med, ca 30 min. Rör ner citronsyran, upplöst i 1 msk vatten, och ev strimlad mandel. Om det finns tillräckligt med pektin i fruktmassan är det lagom med 10-15 minuters kraftig kokning utan lock. Blanda 1-2 tsk kokt osötad frukt- eller bärmassa med samma mängd starksprit, t ex brännvin, T-sprit. 1 dl mandel, skållad strimlad

Plommonmarmelad med sötmandel

Tillsätt sockret och mandeln och låt det koka ett par, tre minuter. Skär frukten i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och häll på vattnet och kanelstången och låt det sjuda i ca 15 minuter utan lock