(dom ska kokas med plommonen). Rör ner den strimlade mandeln. Låt marmeladen stå en stund, skumma den och blanda citronsyran med en matsked vatten och tillsätt den
Plommonmarmeladmed vaniljJag utgick ifrån ett recept i vår kokbok. Den här ganska lyxiga desserten går snabbt att laga (förutsatt att man har plommonmarmelad)
Plommonmarmelad var uteslutet. Den åts varm eller ljummen med grädde eller medmandel. Det innebar att alla fika och matstopp avslutades med den för området berömda plommonkakan
hemgjord plommonmarmelad, lovely. Elvispa ihop siktat vetemjöl med mjölken och mandelmjölsblandingen. Håkans bästa låtar dundrade i vardagsrummet idag medan jag vispade för fullt
Koka plommonen med vattnet och gärna kanel under lock på svag värme, kärnknytet ska vara med, ca 30 min. Rör ner citronsyran, upplöst i 1 msk vatten, och ev strimlad mandel. Om det finns tillräckligt med pektin i fruktmassan är det lagom med 10-15 minuters kraftig kokning utan lock. Blanda 1-2 tsk kokt osötad frukt- eller bärmassa med samma mängd starksprit, t ex brännvin, T-sprit. 1 dl mandel, skållad strimlad
Tillsätt sockret och mandeln och låt det koka ett par, tre minuter. Skär frukten i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och häll på vattnet och kanelstången och låt det sjuda i ca 15 minuter utan lock