Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA. Rör i resten, salt och kvarg. ½ dl mager kvarg. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1
Jag är vanligtvis inte så särskilt förtjust i paj, eftersom jag inte gillar vanlig pajdeg, men denna variant hade ju en botten av pizzadeg så den fick mycket väl godkänt
Nu gjorde jag dessa för att ha som vanligt påläggsbröd, men där jag fann receptet så stod det att man kan även använda receptet som hamburgebröd, pizzadeg, det är bara att forma det på plåten till det syftet man ska använda det till
Rör ihop mix och vatten till en smidig pizzadeg. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. 1 dl kesella, kvarg. 3⁄4 dl Kesella kvarg lätt. 1 dl kesella, kvarg. 3⁄4 dl Kesella kvarg lätt
Att frysa pizzadeg gjorde vår fredagmiddag så mycket lättare. Tomatsåsen tycker många är viktig men det är också väldigt gott med en vit pizza med creme fraich, färskost, kvarg, eller turkisk yoghurt
½ dl Kvarg. Visste inte rikigt vad jag skulle äta till lunch men då fick det bli en havregryns pizza med goda grönsaker som fanns hemma i sista minuten (har speciella ät tider)