Servera lätt avsvalnade med en god sallad och ett glas gott vin. Pirogerna. Pensla pirogerna med ägg och grädda i mitten på ugn, i 15-20 min, tills dom fått vacker färg
Det funkar att göra snabba och enkla godsaker att bjuda på vid spontanfika, efterrätter efter en middagsbjudning men också piroger, pajer, eller knyten som jag gjorde igår
Fetaostpiroger. Anders och jag tyckte oss finna mycket Cabernet Sauvignon toner i vinet. 7463) från Libanon var kvällens första vin - väldigt både gott och välpassande till maten. Hermon Red (nr 2518) från Golanhöjderna, ett väldigt mjukt och gott vin, gjort på de fem Bordeauxvinerna. 1 dl vitt vin. Grädda pirogerna i 20-25 minuter i 200°C
Bra mat att ha i frysen är pajer och piroger som är smidigt att ta fram till mellanmål, utflykt till skidbacken eller att ta med som en enkel lunch till jobbet
Förrätten bestod av två sorters empanadas, ecuadorianska piroger. Ungefär samtidigt som Johanna skulle servera huvudrätten nämnde hon att en av Ecuadors specialiteter var grillat marsvin