Pilgrimsmusslor tryffel recept

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs, från min kokbok "Taste by Louise". Pilgrimsmusslor. Havets läckraste mussla kombinerat med det finaste ur jorden – tryffel
Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat med en klick majonnäs på varje. Smaka av med färsk tryffel eller tryffelolja, salt och peppar
Skaldjursbakelse med räkor och pilgrimsmusslor

Skaldjursbakelse med räkor och pilgrimsmusslor

Mixa pilgrimsmusslor med räkor, lök, grädde och kryddor, samt cognacen. 11 cl tryffelolja. 1200 g pilgrimsmusslor. 14 pilgrimsmusslor. 1tryffel. 1Skaldjurssås skal och rens från skaldjuren 3 msk smör 1 msk tomatpuré 1 morot, i slantar 1 lök, hackad 35 cl vitt vin 2 dl vispgrädde 1 cl tryffelolja 1 krm salt 0,5 krm vitpeppar. 1Skaldjursbakelse200 g pilgrimsmusslor 400 g räkor med skal, skalade och hackade 1 schalottenlök, finhackad 1,5 dl vispgrädde 5 droppar tabasco 2 krm salt 1 krm vitpeppar 1 msk cognac 4 havskräftstjärtar. 1Till servering4 pilgrimsmusslor 8 havskräftor 2 msk smör ca 1 dl nässlor tryffel 8 räkor med skal salt pepparSkaldjurssås. Salta och peppra lätt och fräs 4 pilgrimsmusslor och 5 havskräftstjärtar hastigt i 1 msk smör
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Smörstekta pilgrimsmusslor. Chokladtryffel med rostad kokos och havssalt. Lägg upp pilgrimsmusslorna på en assiett eller likande och häll smöret över
Nyår 2012 – förrätt II

Nyår 2012 – förrätt II

Andra förrätten på nyårsafton gick även den i skaldjurens tecken, nämligen stora fina pilgrimsmusslor som stektes på hög värme
Chokladtryffel med smak av Calvados

Chokladtryffel med smak av Calvados

Tyvärr fanns det inte grejer hemma så nu blir det chokladtryffel istället. Idag koncentrerar vi oss på chokladtryffeln som smaksatts med calvados

Middag med BaroloBoys..

Pilgrimsmussla och puré på jordärtskocka med tryffel. Tydligen var det en middag som skulle till för att lusten skulle återvända, för hur kan man inte bli inspirerad av en bjudning hos chez Barolista
Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

Nästföljande rätt var rå kalv med ostron, tryffel från Wiltshire, kålrabbi och äpple. Kalven, ostronet och tryffeln harmoniserade fint med varandra men äpplekrämen var alldeles för skarp och tog över smakmässigt
Tillbaka till Star Inn Harome

Tillbaka till Star Inn Harome

Här serverades den oklanderligt som förrätt med pilgrimsmusslor. En underbar kreation som inkluderade hyvlad svart tryffel, pärlhöna, gula kantareller och grönkål
Födelsedagsfirande med LCHF

Födelsedagsfirande med LCHF

Vi inledde firandet i fredags med pilgrimsmusslor som jag serverade med vit sparris och cironsås. 87-årsfriande
Lyxmiddag i ord och bild!

Lyxmiddag i ord och bild!

Hollandaise med färsk svart tryffel serverad med ölen Asparagus från Alvinne/L’Anti. Efter två dagars lyxmiddagar och en dags vila börjar man så småningom komma tillbaka till livet igen

Nyårssupé på Durkslaget

Oxfile med otronskivling, panchetta, valnötter, tryffelconfiterad potatis & sauce Bordelaise. Oumphfilè med ostronskivling, valnötter, tryffelconfiterad potatis & sauce Bordelaise