I glaset smuttar vi på en frisk Chablis med inslag av gula päron, smör, äpplen och citrus. Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Min man tog halstrade pilgrimsmusslor med purjolök, jordärtskocka och sillkaviar. Kalvbräss med brysselkål, rostat smör och päron åt jag till förrätt - hur gott som helst
Här serverades den oklanderligt som förrätt med pilgrimsmusslor. Smaken på sufflén är otroligt välbalanserad och den är gudomlig att äta med sötsyrlig rödlöksrelish, pocherade päron, krispiga grönkålschips och kanderade valnötter
Och vi fortsätter med lånade recept, till förrätt blev det pilgrimsmusslor enligt recept av Tommy Myllymäki och en dessert inspirerat av Taste by Louise
Erik varmkock grillade på pilgrimsmusslorna rejält, riktigt bruna och fina men perfekt inuti. Kvällens ost serverades i form av en getostbrullé toppad med en äggad (nu fick jag lära mig att det finns ett verb av att göra en äggformad glasskula) sorbet, marinerat päron, russin och smulade getostbitar
Här kommer en variation på kronhjort i två serveringar med kronhjort på två sätt, som filé och en rillette med päron och skogssvamp och en svampsoppa med pasta
Gårdsgris från Malmö Judasöra, päron och pepparrot. I helgen var jag och min Flickvän nere i Malmö och åt på Restaurang Trio vi åt den stora menyn med 8 rätter och vinpaket till det
"Variation på säsongens bär, björnbärsglass, blåbär i textur" och "Infuserat päron, karamellliserad mjölkchokladglass, päroncurd, praliné", fast päronet var nog snäppet över ihop med Barrel aged Big Worse Bourbon så var även detta en av dom absoluta höjdpunkterna