Pilgrimsmusslor päron recept

Smörstekta pilgrimsmusslor

Smörstekta pilgrimsmusslor

I glaset smuttar vi på en frisk Chablis med inslag av gula päron, smör, äpplen och citrus. Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök
Grönare nyårsmeny

Grönare nyårsmeny

Cheviche på pilgrimsmusslor. Päron- och laxtartar med västerbottenostkräm. Pilgrimsmusslor på citrusbädd

Snittarna till nyårspartyt

Pilgrimsmusslor (funkar jättebra med frysta) Det går en halv till en pinne, så beräkna efter hur många du vill göra
Fiskspett med basilika-aioli

Fiskspett med basilika-aioli

(Pilgrimsmusslor). Ett smakrikt, fylligt vitt vin med lime, tropiska frukter, päron och fin mineralitet
Här är jag

Här är jag

Päron- och gurkröran var mycket god, så den tycker jag ni absolut ska testa, kanske till grillat. Päron- och gurkröra

Middag med stjärnstatus

Efterrätten bestod av canelés och terrin på päron med vaniljglass och ljummen lönnsirap. Middag med stjärnstatus
Alla hjärtans dag-middag på Stallmästaregården

Alla hjärtans dag-middag på Stallmästaregården

Min man tog halstrade pilgrimsmusslor med purjolök, jordärtskocka och sillkaviar. Kalvbräss med brysselkål, rostat smör och päron åt jag till förrätt - hur gott som helst
Tillbaka till Star Inn Harome

Tillbaka till Star Inn Harome

Här serverades den oklanderligt som förrätt med pilgrimsmusslor. Smaken på sufflén är otroligt välbalanserad och den är gudomlig att äta med sötsyrlig rödlöksrelish, pocherade päron, krispiga grönkålschips och kanderade valnötter
Husmor Lisa lagar mat hos Fredrik Lagberg på Görvälns slott

Husmor Lisa lagar mat hos Fredrik Lagberg på Görvälns slott

Erik varmkock grillade på pilgrimsmusslorna rejält, riktigt bruna och fina men perfekt inuti. Kvällens ost serverades i form av en getostbrullé toppad med en äggad (nu fick jag lära mig att det finns ett verb av att göra en äggformad glasskula) sorbet, marinerat päron, russin och smulade getostbitar

Kvällens meny.

Kardemumma inkokta Norska gårdspäron och äpplen Vaniljekräm och varm äppelmust med friterad sötbrödsrulle
Vad skall vi ha till nyårsafton...

Vad skall vi ha till nyårsafton...

Calvadosinkokt päron, choklad-amaronesås. Detta blir vår nyårsmiddag. Entrérätt. Gotlands tryffel och kantarell bakad sjötunga

Restaurang Trio i Malmö

Gårdsgris från Malmö Judasöra, päron och pepparrot. I helgen var jag och min Flickvän nere i Malmö och åt på Restaurang Trio vi åt den stora menyn med 8 rätter och vinpaket till det

Beermakers dinner: Mikkeller

"Variation på säsongens bär, björnbärsglass, blåbär i textur" och "Infuserat päron, karamellliserad mjölkchokladglass, päroncurd, praliné", fast päronet var nog snäppet över ihop med Barrel aged Big Worse Bourbon så var även detta en av dom absoluta höjdpunkterna