Pepparsås svamp recept

Ryggbiff med rotfruktsgratäng och pepparsås

Ryggbiff med rotfruktsgratäng och pepparsås

Stek biffen ca 2 min per sida och servera med gratängen, såsen, sparrisen och svampen. Pepparsås1 schalottenlök 1 msk grovmalen peppar 3 msk smör 3 dl grädde 1,5 msk tomatpuré 2 msk soja 1 dl crème fraiche
Veganska kantarellkroppkakor

Veganska kantarellkroppkakor

svamp- och nötbiffar med pepparsås. Då kan du ta extra mycket svamp. Häll av svampen på en tallrik, torka ur stekpannan med lite hushållspapper
Fondue Carmen

Fondue Carmen

Smaka av såserna med salt och peppar och flottyrstek kött, svamp och grönsaker till önskad innertemperatur i oljan
Kantarellsås

Kantarellsås

Det var en mycket uppskattad sås, det var bara Pepparsås som sålde bättre. Den här såsen passar annars lika bra med murklor eller annan svamp

Nyår 2015

Grannarna bjöd på älgkalvfilé och rådjurslår med ungsrostad potatis, pepparsås och grönsaker till huvudrätt
Kall stek med vitlökssvamp

Kall stek med vitlökssvamp

Höj värmen, lägg ner svampen i pannan och fräs den i vitlökssmöret. Stänk över dressingen och sedan den varma svampen, hyvla över pecorino och strö över nymald svartpeppar och servera med lantbröd och sallad
Cannelloni med spenat och keso

Cannelloni med spenat och keso

Blanda svampen, grädden, sojan, senapen och sockret. 500 g fryst bladspenat500 g keso1/2 dl riven parmesanost1 msk olivoljasalt och pepparSås

Egen köttsås med fyra mixsåser

Servera såsen till köttet och jasmineris, potatis eller pasta och stekt lök och svamp till vid sidan om och en sallad
Fläskfilé med kantarellsås

Fläskfilé med kantarellsås

Rensa svampen. Lägg svampen i en gryta, häll över mjölet och tillätt vatten, fond och grädde. Testa med burksvamp, eller ingen svamp alls, och servera de smörfrästa kantarellerna direkt i stället
Svampfylld ravioli

Svampfylld ravioli

Tärna svampen smått. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen i en skål tillsammans med svamp och lökhacket
Tapasförrätt och pepparkyckling

Tapasförrätt och pepparkyckling

Till förrätt åt vi tre tapas och till varmrätt blev det kycklingfilé i pepparsås med ris. Vitlöksmarinerade champinjoner (4 port) Ingredienser 200 gram färska champinjoner 1 dl olivolja2 msk vitvinsvinäger1 msk balsamvinäger 2 msk pressad citron 0,5 kruka finhackad persilja 3 vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes En nypa socker * Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering Gör såhär Rör ihop alla ingredienser till marinaden
Svamptoast (4 pers)

Svamptoast (4 pers)

Smaka av med Röd TABASCO® Original Pepparsås, salt och peppar och lägg i persiljan. Dela svampen i mindre bitar